Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İNCİRLİOVA’DA DEVE GÜREŞİ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya 37. Geleneksel İncirliova Deve Güreşi Festivali hazırlıkları kapsamında, ilçenin yeni deve güreşi alanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Deve Güreşlerinin başkenti olarak anılan İncirliova’da, 7 Ocak Pazar Günü düzenlenecek olan 37. Geleneksel İncirliova Deve Güreşi Festivali için Nuri Deveci Güreş Alanı’nda hazırlıklar hız kazandı. Tarihi 150 yıl öncesine kadar dayanan deve güreşleri bu yıl ilk defa Başkan Kaya’nın çalışmaları ile ilçeye kazandırılan yeni festival alanında yapılacak. Festival tarihinin yaklaşması ile birlikte, 50 dönümlük yeni festival alanı düzenlenmeye başlandı. İçerisinde 5 bin metrekare seyirci alanı, 10 bin metrekare güreş alanının yanı sıra 10 bin metrekare otopark ve 15 bin metrekare mesire alanının da bulunduğu bölgenin en büyük festival alanlarından birine sahip olacak olan İncirliova’da ‘Deveci Başkan’ lakaplı Başkan Kaya, hazırlık çalışmaları ile bizzat ilgilendi. Develerin güreşeceği alan üzerinde yapılan zemin sıkıştırma çalışmalarında sona gelinirken, seyirci ve protokol tribününün yer alacağı teraslarda ortaya çıkmaya başladı.

İlçede büyük bir heyecan ile beklenen deve güreşlerinin yapılacağı alanda devam eden çalışmalara ilişkin konuşan Başkan Kaya, “Bu sene de İncirliovamıza yakışan muhteşem bir deve güreşi festivali organizasyonu hazırlığı içerisindeyiz. Tüm vatandaşlarımız gibi biz de festival gününün gelmesini sabırsızlıkla beklerken bir yandan yeni festival alanımızın hazırlıklarını tamamlıyoruz. 40 yıldır içerisinde bulunduğum devecilik camiasına ve İncirliovalı vatandaşlarımıza unutulmaz bir festival yaşatmayı planlıyoruz. Ekiplerimiz alanda özveri ve gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İncirliova Belediyesi öncülüğünde 7 Ocak Pazar Günü düzenlenecek 37. Geleneksel İncirliova Deve Güreşi Festivali’nin bu yılki ismi de belli oldu. Önceki yıllarda İncirliova’nın ve deveci camiasının ünlü devecilerinin ismi verilerek düzenlenen festival bu yıl Başkan Kaya’nın önerisi ile alınan karar doğrultusunda ‘Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı’ anısına düzenlenecek. Aydın’ın yanı sıra Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Denizli, Manisa ve diğer illerden toplam 100 çift pehlivan devenin yer alması beklenen festivalde, Türkiye’nin en iyi develerinin yapacağı nefes kesen güreşler sonucunda kupalar sahibini bulacak.

Festival alanı içerisinde vatandaşların pikniklerini yapabildikleri çam ağaçları ile çevrili bir mesire alanının yanı sıra, hali hazırda rahvan atlarının antrenman yaptıkları at koşu parkurları da bulunmakta. İncirliova Belediyesi ekiplerince festival alanının hazırlıkları kapsamında mesire alanında da düzenlemeler devam ederken bu alanda bulunan ağaçların budama işlemleri, çevre temizliği ve gerekli yenilemeler de gerçekleştirildi.