Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşitme Kaybı Yaşayanlar ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği Kuruldu

Kütahya’da İşitme Kaybı Yaşayanlar ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği kuruldu. Derneğin Kurucu Başkanı ise Nuri Çevirgen Oldu.

Kütahya’da İşitme Kaybı Yaşayanlar

Kütahya’da İşitme Kaybı Yaşayanlar ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği kuruldu. Geçici kurucu başkanlığını Nuri Çevirgen’in yaptığı İşitme Kaybı Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği almış olduğu Valilik onayı ile kollarını sıvayarak çalışmalarına başladı.

İşitme Kaybı Yaşayanlar ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği Başkanı Nuri Çevirgen

’nde Kurucu Başkan Nuri Çevirgen olurken, Başkan Yardımcısı Ahmet Sarı, Sekreter Osman Ateş, Muhasip Enver Öztürk Üyeler ise Ümran Öztürk ve Öncül Günyeli oldu.

 

“YEREL YÖNETİMLER İŞİTME ENGELLİLERİN TALEPLERİNE KULAKLARINI TIKAMASIN”

Derneğin kuruluş amacına değinen Başkan Nuri Çevirgen, iştime engellilerin sorunlarına farkındalık kazandırmak istediklerini belirtti. Çevirgen, “Yerel yönetimlerin işitme engellilerin taleplerine kulaklarını tıkamasın” ifadelerine yer verdi.

Çevirgen Derneğin kuruluş amacını ise, “Dernek olarak asıl amacımız işitme cihazı kullananları bir araya getirerek cihaz kullananların sosyal ve kültürel alanlarını genişletmek istiyoruz. işitme cihazı kullananları ve işitme cihazı kullanması gerekenleri cihaz faydaları, özellikleri, fiyatları hakkında üyelerimizi bilgilendirmek amaçlarımız arasında yer almaktadır. Özellikle işitme cihazı kullanması gereken özellikle bebeklerin, çocukların tespit edilmesi ve ailelerinin öğretmenlerinin işitme kaybı olan bireyler hakkında bilgilendirmesini sağlayacağız. Ayrıca işitme cihazı kullananların ortak sorunlarını belirleyip çözüm önerileri üretip bunları gerekli devlet kurumları ile paylaşacağız” şeklinde açıkladı.