Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞKUR TYP numarası nedir, nasıl alınır? İŞKUR TYP numarası öğrenme

İŞKUR’un Toplum Yararına Programlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, İŞKUR TYP numarası ile ilgili detayları araştırmaya başladı. En çok sorulan soruların başında TYP numarası nedir geliyor. Peki, TYP numarası nedir? İŞKUR TYP numarası nasıl alınır? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde.

İŞKUR’un Toplum Yararına Programlarına

İŞKUR TYP Numarası Nedir?

İŞKUR TYP numarası nedir? İŞKUR TYP personel alımı başvurusunda bulunan onlarca vatandaş, İŞKUR TYP numarası hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. İŞKUR TYP numarası, her TYP ilanı için verilen özel bir numara olarak kabul edilmektedir.

İŞKUR sayfasında TYP’nin tanımına ilişkin şu bilgilere yer verilmektedir:

“İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.”

TYP Numarası Nasıl Alınır?

TYP’nin açılımı Toplum Yararına Programlar olarak tanımlanmaktadır. Genel olarak bakanlıklara bağlı kurumların temizlik ve tadilat işlemlerini yapacak işçi ile personel alımları için gerekli olan TYP numarası İŞKUR ilanlarına aittir.

İŞKUR’un toplum yararına düzenlediği programlara başvuruda bulunacak adaylar, İŞKUR TYP numarası almak zorundadır. Bunun için TYP başvuru sayfasında TYP numarasının üzerine tıklayarak ve yeni açılacak pencerede BAŞVUR butonuna basarak başvuru yapılabilecektir.

“esube.iskur.gov.tr” adresine gidip iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan “ONLİNE İŞLEMLER” kısmına tıklayın.

Açılan sayfada ARA butonuna tıkladığınızda TYP ilanları karşınıza çıkacaktır. Burada, SEÇ kısmının altında bulunan numara İŞKUR TYP numarası olarak kabul edilecektir. Bu numaraya tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

İŞKUR TYP numarası alımında önemli olan husus numarayı kaydetmek ve başvuru sahibinin meslek grubuna ait alana başvuru yapmasıdır.