Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Ege’nin Üç Yeni Bakanı

Bu haberin fotoğrafı yok

Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk bakanlarını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde üç Egeli bakan yer aldı. Tarım ve Orman Bakanı İzmir doğumlu Bekir Pakdemirli olurken,  yeni sistemin ilk Ticaret Bakanı da Manisa doğumlu Ruhsar Pekcan’ı açıkladı. Kültür ve Turizm eski Bakanı Aydınlı Atilla Koç’un kızı Zehra Zümrüt Selçuk da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabinede Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı oldu.

 

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dün itibari ile resmen geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yemin ettikten sonra, Anıtkabir’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilen törenin ardından akşam saatlerinde de yeni sistemin yeni bakanlarını açıkladı. Bazı bakanlıklar birleştirilirken, bazı bakanlıkların isimleri değiştirildi. Ege’de ise geçmiş dönemlerde bakanlık yapan Nihat Zeybekci ve Veysel Eroğlu kabinede yer almadı. Yeni sistemde Ege Bölgesinden üç isim yer aldı. Tarım ve Orman Bakanı İzmir doğumlu Bekir Pakdemirli olurken,  yeni sistemin ilk Ticaret Bakanı da Manisa doğumlu Ruhsar Pekcan’ı açıkladı. 59.Hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürüten Atilla Koç’un kızı Zehra Zümrüt Selçuk Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olarak yeni kabinede yerini aldı.

24 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’den milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Pakdemirli, bakanlığın kendisi için sürpriz olduğunu açıkladı. Pakdemirli, “Benim de dün haberim oldu. Böyle bir beklenti içerisinde değildim. Biraz şaşırdım. Reisi Cumhur’umuza bu görevi bana verdiği için teşekkür ediyorum. Hem kendisine hizmet hem de millete hizmet imkanı doğdu. Canla başla bölgemize, İzmir’imize ve Türkiye’mize hizmet için çalışacağız” dedi.

Pakdemirli’nin İzmirli olması sebebiyle sadece bakan olma görevinin İzmir’e özgü olmadığını belirtti. Pakdemirli, “Tüm bölgeler eşit davranarak, İzmir’i de koruyarak, kollayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bekir Pakdemirli Kimdir?

1973 yılında İzmir’de doğdu. Babası Eski ANAP Bakanı Ekrem Pakdemirli’dir. Bilkent üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Başkent Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nde doktora çalışmalarını yürüttü.

Gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yaptı. Çeşitli şirketlerin kuruluşunda ve yönetiminde bulundu. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan bir firmada ve halka açık bir gıda firmasında Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Uluslararası bir gıda şirketindeki üst düzey yöneticilik görevinin ardından, yine aynı şirkette danışmanlık yaptı. Turkcell, BİM ve AlBaraka Katılım Bankası’nda yönetim kurulu üyesidir. Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Tarihi Kemeraltı A.Ş. ve Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliklerini, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliğini, Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Üyeliğini sürdürmektedir. Deniz kaptanlığı, pilotluk ve amatör telsizcilik hobileri vardır. İngilizce biliyor. Evli, üç çocuk sahibidir.

Erdoğan, yeni sistemin ilk Ticaret Bakanı olarak Ruhsar Pekcan’ı açıkladı. Manisa doğumlu olan Pekcan, Ekonomi ve Gümrük Ticaret Bakanlığı’nın birleştirilmesi ile oluşturulan Ticaret Bakanlığı’na getirildi.

Ruhsar Pekcan Kimdir?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ticaret Bakanı oldu. Pekcan, 1958’de Manisa’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Fakültesi mezunu olan Pekcan, yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Pekcan, 1981’de Türkiye Sınai Kalkınma Bankasında başladığı kariyerine, özel sektörde çeşitli firmalarda farklı görevlerin ardından genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak devam etti.

Üç dönem DEİK Türkiye-Suriye İş Konseyi Başkanlığını yürüten Pekcan, ayrıca Türkiye-Ürdün İş Konseyi Başkanlığı yaptı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı olan Pekcan, evli ve iki çocuk annesi, İngilizce biliyor.

Zehra Zümrüt Selçuk Kimdir?

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un kızı olan Selçuk, 1979 yılında Ordu’da doğdu. Selçuk, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nin ardından Bilkent Üniversitesi’nde tam burslu ekonomi lisansı öğrenimi gördü.

ABD’de Michigan Üniversitesi’nde ekonomi doktorasına başlayan Selçuk, Teksas Üniversitesi’nde işletme doktorasına devam ederken, aynı üniversitede muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansı da yaptı. Selçuk, Teksas Üniversitesi’nde 2003-2007 yılları arasında araştırma asistanı, 2007’den itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde (SESRIC) kıdemli araştırmacı olarak görev yaptı.

Selçuk, SESRIC İstatistik ve Enformasyon Direktörlüğü görevinde bulundu. SESRIC’teki görevinde toplumsal cinsiyet, demografi, iş gücü, çok boyutlu yoksulluk ölçümleri, eğitim ve inovasyon, bilgi performans sistemleri, bankacılık ve finans, kalkınma yardımları gibi alanlarda faaliyetler yürüten Selçuk, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik birçok projenin ve kapasite geliştirme programının koordinatörlüğünü de üstlendi.

Selçuk’un, çok sayıda Türkçe ve İngilizce yayını, yerli-yabancı üniversitelerden derece, burs ve sertifikaları bulunuyor.

KADEM Ankara temsilciliği ve Denetleme Kurulu üyeliği, Kadın Birliği Platformu üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği Yönetim Kurulu tyeliği ve Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliği bulunan Selçuk, evli ve İngilizce biliyor.