Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşten Çıkarılan Aliağa İşçileri Acar’a Seslendi

İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri direnişlerinin 109’uncu gününde Belediye başkanı Serkan Acar’a seslendi. İşçiler belediye binası önünde yaptıkları açıklamada “650 personel ile aldığınız belediyeyi 1150 kişiye, 35 milyon borç ile aldığınız belediyeyi 270 milyon borca çıkardınız. 250 işçiyi işinden ettiniz, onların ailelerini üzdünüz, hayallerini yıktınız.

İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi

Böyle bir tablo ile ‘Hayaller Gerçeğe Aliağa Geleceğe’ demeniz traji-komik bir ruh halinin yansımasıdır” dedi.

Direnişleri 109’uncu güne ulaşan Aliağa Belediyesi işçilerine destek ziyaretleri sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve beraberindeki heyet işten çıkarılan Belediye işçilerinin direniş çadırını ziyaret ederek, işçilerin yaşadıkları sürece ilişkin bilgi aldı.

Vekil Orhan Sarıbal “Aliağa’da 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yaşananlar, bir kadrolaşma ve tasfiye süreci olduğunu göstermektedir. Belediye başkanı belediyeyi yönetme yetkisinin kalmadığını, o koltukta bir partinin militanı, emek düşmanı olarak oturduğunu bu gün herkes görmektedir. Bizler bu süreçte buradaki 250 işçi arkadaşımızla birlikte hareket edecek ve mücadelenizi ilerletmek için elimizden geleni yapacağız”dedi.

Genel İş 5 nolu şubede örgütlü işçiler ziyaretlerin ardından belediye binası önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Sekreteri Deniz Şahin Gümüştekin geçtiğimiz günlerde işten çıkarmalarla ilgili bir açıklama yayınlayan Belediye başkanı Serkan Acar’a seslenerek “Belediyenin içinde bulunduğu ekonomik  sıkıntılar sebebiyle tedbirli ve tasarruflu adımlar atmak için 250 işçinin işine son verildiğini söylemektesin. Tedbiri ve tasarrufu bundan 3 ay önce mi fark edebildiniz? Belediye de çalışırken sizlere belediyenin borç yükünün gittikçe arttığını, cari harcama oranının çok ciddi seviyelere geldiğini, son dönemlerde seçim yatırımı adına personel sayısının arttığını, gelir arttırıcı gider azaltıcı adımlar atılması gerektiğini hatırlattığımızda yüzlerinizi buruşturdunuz. Bunca hayallerini yıktığınız çocuklarımızın geleceği sizin için %28 olarak anlam buluyorsa, sizin hayalleriniz ile Aliağa’nın Geleceği çok puslu ve karanlık gözüküyor.

İşten çıkardığınız işçilerin her türlü yasal alacaklarının büyük bir kısmını ödediğinizi ve ödemeye devam edeceğinizi belirtmişsiniz. İşe iade davası açmasın diye zorla protokol imzalattığınız personelden bahsediyorsanız, onların bir kısmı bile henüz alamadı alacaklarını”dedi

Gümüştekin,”Aliağa Halkı şunu iyi bilmelidir ki Aliağa Belediyesinde bir kadrolaşma, başka şehirlerden personel getirerek Aliağa halkını belediyeye yabancılaştırma operasyonu yapılmaktadır. Serkan Acar’ın işçi çıkarma ve kadrolaşma uygulamalarını alkışlayanlar, kentine ve kendine yabancılaşmış insanlardır.

650 personel ile aldığınız belediyeyi 1150 kişiye, 35 milyon borç ile aldığınız belediyeyi 270 milyon borca çıkardınız. 250 işçiyi işinden ettiniz, onların ailelerini üzdünüz, hayallerini yıktınız.”diyerek açıklamayı sonlandırdı.

İşçiler belediye önündeki eylemlerinde “açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz” sloganları ataram işten atmaları protesto etti.