Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İstifa Etti İddialarına Gültekin Uysal’dan Açıklama

Bu haberin fotoğrafı yok

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İYİ Parti’den istifa ettiği haberleriyle ilgili, “Ben genel başkanı olduğum partimden istifa etmedim.

İYİ Parti’ye hiç geçmedim. Üyesi olmadığım İYİ Parti’den istifa ederek Demokrat Parti’ye geçmem de söz konusu değildir” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, İYİ Parti’den istifa edip Demokrat Parti’ye geçtiği yönündeki söylentilere ilişkin açıklama yaptı.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi’nde İYİ Parti’den Afyonkarahisar birinci sıra adayı olarak milletvekili seçildiğini hatırlatan Gültekin Uysal, İYİ Parti listesinden seçilmesinin İYİ Parti üyesi olduğu anlamını taşımadığını vurguladı.

Gültekin Uysal, “Ben Demokrat Parti Genel Başkanıyım. İYİ Parti’ye geçmem için Demokrat Parti’den istifa etmem gerekiyor. Ben genel başkanı olduğum partimden istifa etmedim. İYİ Parti’ye hiç geçmedim. Sadece Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti’nin listesinde yer aldım. Bundan dolayı üyesi olmadığım İYİ Parti’den istifa ederek Demokrat Parti’ye geçmem de söz konusu değildir” dedi.

Gültekin Uysal’ın İYİ Parti’den ayrılmasıyla TBMM’de temsil edilen siyasi parti sayısı 8’e çıktı ve Demokrat Parti 16 yıl aradan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde Temsil edilecek.