Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Denizlililer Derneği Özay Gönlüm’ü Andı

İzmir Denizlililer Derneği, Türkiye’nin

İzmir Denizlililer Derneği, Türkiye’nin sanat elçisi, Denizli’nin gururu büyük ozan Özay Gönlüm’ü vefatının 18. yılında İzmir’de büyük bir anma etkinliği gerçekleştirdi. 

 

Ünü Denizli’nin sınırlarını aşmış olan büyük ozan Özay Gönlüm, İzmir Denizliler Derneği’nin düzenlediği büyük bir etkinlik ile anıldı. Daha önce 2 Mart tarihinde yapılması planlanan etkinlik, Afrin Operasyonu’nda 8 askerimizin şehit olması üzerine iptal edilmesi nedeniyle 17 Mart tarihinde gerçekleştirildi.

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Pamukkale TV’nin canlı yayınla izleyicilerine aktardığı etkinlik öncesinde fuaye alanında Denizli ve ilçelerini tanıtan broşürler, kitapçıklar ve CD’liler dağıtıldı. Denizlili yazar Hüseyin Ataman, Denizli’de son yüzyıl adlı kitabını ziyaretçilere imzaladı.

Etkinliğe Denizli Büyükşehir genel sekreter yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Bornova Belediye Başkanı Yardımcıları Mustafa Akkaya, Ali Aykut, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Sarayköy Belediye Başkan Yardımcısı Mestan Özkan, İzmir Belediyeler Birliği Başkanı Cengiz Bulut, Anadolu Derneği Onursal Başkanı Ali Al ve Karşıyaka Emniyet Müdürü Metin Esen katıldı.

‘Denizlili ve İzmirli hemşehrilerimiz arasında köprü olmaya çalışıyoruz’

İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap

Etkinliğin açılış konuşması için sahneye çıkan İzmir Denizlililer Derneği Başkanı Veli Kasap, Konuşmasına Aslında etkinliğin daha önce yapılmasının planlandığını fakat Afrin’den gelen şehit haberleri nedeniyle şehitlerin aziz hatırasına saygılı davranmak için 17 Mart’a alındığı ifade ederek Afrin’de şehit olan Askerlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da kısa bir bilgi veren Kasap,  ‘Dernek başkanı olduğumda ilk olarak TÜİK’ten İzmir’de yaşayan Denizli’lerin istatistiğini istedim. İzmir’de 148.000 Denizli’li hemşeHrimiz yaşamakta olduğunu öğrendik. İşte bizler dernek olarak buradaki büyük potansiyelimizi harekete geçirmek, Denizli ve İzmir’li hemşehrilerimiz arasında köprü olmayı amaçlıyoruz. Kültürel anlamda , ekonomik anlamda birlik ve buluşma noktası olmayı hedefliyoruz. 2016 yılından bugüne bir çok kültürel ve sosyal etkinlikte bulunuyoruz. Bu özel gecede bir kez daha büyük usta Özay Gönlüm’ü rahmetle saygıyla anıyoruz. Onun gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması için bu gece bir vesile olacaktır. Ve görev hepimize düşmektedir.’ ifadelerini kullandı.

Özay Gönlüm eserleri izleyicilere keyifli anlar yaşadı

Açılış konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’nın desteklediği değerli sanatçıların sahne performansına geçildi.  Genel Sanat Yönetmeniliğini Ege Üniversitesi DTM Konservatuvarı Öğr. Gör. Salih Sütoğlu’nun yaptığı, Müzik Yönetmenliğini Ege Üniversitesi DTM Konservatuvarı Öğr. Gör. Mahmut Karagenç’in üstlendiği, Dans Koreografisini Barış Sarıkaya’nın hazırladığı etkinlikte, TRT İzmir radyosu Sanatçıları; Makbule Kaya ve Selcan Kökçen Şahin, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Öğretim elemanları Senem Ersin Genç, Hale Yamaner Okdan, THM Sanatçısı Zeynep İlhan, THM Sanatçısı Feyzi Önder, THM Sanatçısı Adnan Koparan, ve Ege üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı THM İcra Topluluğu sahne aldı.

Özay Gönlüm’ün eserlerinin bolca seslendirildiği etkinlik, izleyicilere keyifli anlar yaşatarak noktalandı.

Etkinliğin yayını 21 Mart Çarşamba günü Saat 21.00’de  Pamukkale TV’de Ahmet Deda ile Analiz programında yayınlanacak.