Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çöpler toplanmazken 58 akraba Belediyede; Sendika Başkanına tepki yağıyor

İzmir’de DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle başlayan grev beşinci gününde devam ediyor. 23 bin belediye işçisinin iş bıraktığı süreçte, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay arasında yaşanan gerginlik gündem olmuştu.

İzmir'de DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında

Temizlik hizmetlerinin aksaması üzerine Cemil Tugay sahaya inerek vatandaşlarla birlikte çöp topladı. Bu görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, Sendika Şube Başkanı Ercan Gül, Tugay’ı “grev kırıcılık” yapmakla suçladı. Gül, yaptığı açıklamada, “Bir çöp görürsem arayacağım, ‘Başkanım gel temizle’ diyeceğim” ifadeleriyle tepki topladı.

Tartışmalar sürerken, sendika başkanı Ercan Gül hakkında dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı. Gül’ün eşi de dahil olmak üzere toplam 58 akrabasının İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinde çalıştığı ve grevde yer aldığı öğrenildi. Akrabaların büyük bölümünün ilkokul veya açık lise mezunu olduğu bildirildi.

Ercan Gül’ün bu durumu, kamuoyunda “çıkar çatışması mı var?” sorularını beraberinde getirirken, yaşananlar hem sendika hem de belediye yönetimi üzerinde baskıyı artırdı.

Grev sürerken, taraflar arasındaki gerilimin daha da artabileceği öngörülüyor. İzmir halkı ise bir an önce sorunun çözüme kavuşmasını ve hizmetlerin normale dönmesini bekliyor.

Reklamı Geç
```html ```