Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir’de memur isyanı büyüyor,Özel’e protesto hazırlığı

Buca Belediyesi başta olmak üzere İzmir’de haklarını alamadıklarını belirten belediye memurları, cuma günü kente gelecek olan Özgür Özel’i protesto etmeye hazırlanıyor. Aylardır ödenmeyen Sosyal Denge Tazminatı (SDS) ve diğer hakları için eylemlerini sürdüren memurlar, pankart ve sloganlarla Özel’in programlarını takip edeceklerini açıkladı. Sendika temsilcileri ise İzmir genelindeki tüm belediye çalışanlarına “iş bırakma” çağrısı yaptı.

Buca Belediyesi başta olmak üzere İzmir’de haklarını alamadıklarını belirten belediye

Belediye Önünde Direniş Sürüyor

Bayraklı Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Buca Belediyesi’nde görev yapan memurlar, uzun süredir maaş ve sosyal hak ödemelerinde yaşanan sorunlara tepki gösteriyor.

Belediye binası önünde toplanan çalışanlar, cuma günü İzmir’e gelecek olan CHP Lideri Özgür Özel’in katılacağı tüm programlarda yer alacaklarını duyurdu.

Memurların hazırladığı pankartlarda “İmza Namustur”, “Hakkımızı Verin” ve “Emekçinin Sesini Duyun” mesajlarının yer alacağı öğrenildi.

İzmir Genelinde İş Bırakma Çağrısı

Eylemlerin yalnızca Buca ile sınırlı kalmayacağını belirten sendika temsilcileri, İzmir’deki tüm belediye çalışanlarına dayanışma çağrısında bulundu.

Hak kayıplarına karşı ortak mücadele vurgusu yapılırken, kent genelinde geniş katılımlı iş bırakma eylemlerinin gündemde olduğu ifade edildi.

“Biz Yoksak Hizmet Yok”

Birlik Yerel Sen Buca Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Öznur Alagöz, belediye önünde yaptığı açıklamada çalışanların artık dayanacak gücünün kalmadığını söyledi.

Alagöz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:“Bugün Buca’da sadece bir kalabalık değil, bir iradeyiz. Masada kazanılan ama ceplere girmeyen haklarımızın nöbetindeyiz. Biz yoksak Buca yok, biz yoksak hizmet yok.”

“Mutfaktaki Yangın Her Geçen Gün Büyüyor”

Ekonomik şartların belediye çalışanlarını her geçen gün daha fazla zorladığını ifade eden Alagöz, mücadeleyi büyüteceklerini belirterek şu mesajı verdi:“Toplu iş sözleşmesi bir lütuf değil, alın terimizin hukuki karşılığıdır. Atılan imzalar namustur. Enflasyonun altında ezilen memurlar olarak sadece adalet istiyoruz. Kimsenin emeğimizi yok saymasına izin vermeyeceğiz.”

İzmir’de belediye çalışanlarının başlattığı eylemlerin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ziyaretiyle birlikte daha da büyümesi bekleniyor.