Saldırı anı çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde saldırganın tüfekle koştuğu ve bir apartman boşluğuna girdiği görüldü. Olay sonrası saldırganın yaralı olarak gözaltına alındığı öğrenildi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyı lanetleyerek, “Şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal adli soruşturma başlatıldı. 2 Cumhuriyet başsavcıvekili ve 6 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Soruşturma tüm boyutlarıyla titizlikle yürütülmektedir” ifadelerini kullandı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İzmir’de polislerimize yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza şifa diliyoruz. Kahraman emniyet teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun” dedi.




