Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Otelciler Odası Başkanı Mehmet Gönen Egeyön Haber’e konuştu!

İzmir Otelciler Odası Başkanı Mehmet Gönen Egeyön Tv’ye konuştu. İzmir’de yaşanan deprem felaketinin ardından otellerin depremzedelere açılması ile ilgili görüşlerini ifade eden Gönen, ‘Depremin olduğu gün, genel sekreterimle ne yapabiliriz diye düşündük. Depremzedelere otellerimizi ücretsiz olarak açmaya karar verdik. Yaklaşık 61 otel bu uygulamaya katıldı.’ İfadelerini kullandı.

İzmir Otelciler Odası Başkanı

Egeyön Haber ekibi İzmir Otelciler Odası başkanı Mehmet Gönen ile bir röportaj gerçekleştirdi. Ekibimizin sorularına büyük içtenlikle cevap veren Başkan Gönen, Pandemi süreci, İzmir’de yaşanan deprem felaketi gibi süreçler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Belediye ve Turistik otellerin aşılama konusunda ayrılması ile ilgili de konuşan Gönen, ‘Bu iki evladı birbirinden ayırmak gibi bir şeydir’ dedi.

MEHMET GÖNEN KİMDİR?

İzmir Otelciler Odası Başkanlığı’nı 28 yıldır yürütmekteyim. Asıl mesleğim kimya mühendisliği, yurtdışında ihtisas yaptım. Dedemden kalma otelimizi işlettiğim için arkadaşlarım uygun gördüler ve başkanlığa seçildim.

İZMİR OTELCİLER ODASI OLARAK NE GİBİ FAALİYETLERDE BULUNUYORSUNUZ?

Odamız 1965 yılında kurulmuş. O zaman ilginç bir şey var. İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası olarak açılmış. Ben bu ismi değiştirmedim çünkü emek ve sermayenin birlikte olduğu tek oda.

PANDEMİ SÜRECİ SİZLERİ NASIL ETKİLEDİ?

Pandemi süreci bütün sektörleri etkilediği gibi otelleri de etkiledi. Hafta sonu yasakları olduğu için ilçelerden gelen insanlarımız gelemediler. Kiralık otellerde fiyatların artış göstermesi de söz konusu.

Ayakta durmaya çalışıyoruz demek acınası bir durum değil ama gerçek bir olay. Çok eski müşterilerimiz için devam ediyoruz. Nereye kadar gider bilinmiyor.

DEVLETTEN HERHANGİ BİR DESTEK SAĞLANIYOR MU?

Evet bin lira kadar bir destek sağlanmaya başladı. Tabi bin lira bir otelde çok bir miktar değil fakat başlangıç yapıldı. Bir tek bizim için değil tüm esnaf zor durumda.

AŞILAMA SÜRECİNDE BELEDİYE VE TURİSTLİK OTELLERİN AYRILMASI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Biz belediyeye bağlı otelleriz. Sayın bakanımız geçenlerde yaptığı bir açıklamasında, turistlik otellerin aşılama sürecinde öncelikli olduğunu söyledi. Bu iki evladı birbirinden ayırmak gibi bir şeydir. Ben bakandan bunu beklemezdim. Sayın bakan bir şeyler yapmaya çalışıyor, yapılacaksa yapılsın, gerekirse bakanlığa bağlanalım.

İZMİR DEPREMİNDE BAZI OTELLER KAPILARINI DEPREMZEDELERE AÇTILAR. BU KONU HAKKINDA NELER SÖYLERSİNİZ?

Depremin olduğu gün, genel sekreterimde ne yapabiliriz diye düşündük. Depremzedelere otellerimizi ücretsiz olarak açmaya karar verdik.  Yaklaşık 61 otel bu uygulamaya katıldı. Burada küçük bir sıkıntımız vardı. Bize bağlı otellerin bazılarında kahvaltı ve yemek yoktu. Bu konu da büyükşehir başkanımızı aradım. Hemen dönüş yapıldı ve bu sıkıntı giderildi. Onlara şükranlarımı sunuyorum. Birlik ve beraberlik bu olsa gerek. Koronavirüs’ün başladığı dönemlerde de hemşirelerimizin evlerine gidip gelme sıkıntıları vardı. O dönem de oraya yakın otellerimiz ücretsiz bir şekilde kapılarını açtı.