Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Şehir Hastanesi Ne Zaman Açılacak

İzmir Şehir Hastanesi, Sağlık

İzmir Şehir Hastanesi, Sağlık alanında yapılan yatırımların son projelerinden olan Hastane, Bayraklı semtinde yapılıyor. 2013 yılında projesine başlanan ve 2015 yılında temeli atılan hastane inşaatı için özellikle İzmirlilerin kafasında oldukça fazla soru işareti bulunmaktadır.

İzmir Şehir Hastanesi ne zaman açılacak ya da açıldı mı soruları sıklıkla yöneltilmekte ve cevap aranmaktadır. Bu sorularla birlikte kaç yataklı? hangi hastaneler taşınacak? hangi firma yapıyor? gibi sorulara bu yazımızda yanıt vermeye çalışacağız.

İzmir Şehir Hastanesi Nerede?

Kentin Bayraklı semtinde bulunmaktadır. Bayraklı Şehir Hastanesi olarak da adlandırılan sağlık yatırımının projelendirilmesi işlemleri 2013 yılında başladı. Çok geniş bir kompleks olması nedeniyle uzun süren inşaat çalışmalarında sona gelinen Hastane, ulaşımın rahat ve herkesin rahatlıkla gidebilmesi için Bayraklı’da konuşlandırıldı.

İzmir Şehir Hastanesi Kaç Yataklı?

İzmir Şehir Hastanesinin yapımı, 2 bin 60 yatak kapasitesine göre planlanmaktadır. Bünyesinde birçok brançı ve poliklinikleri barındıracak olan Bayraklı Şehir Hastanesi, kapsamlı bir sağlık hizmetinin sunulması amacıyla tasarlanmıştır. İzmir Şehir Hastanesi’nin kaç yataklı sorusuna en ideal yanıt, bölümlere ayrılan yataklar ile verilmelidir.

Bünyesinde 715 yataklı Genel Hastane, 424 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 380 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi, 141 yataklı Onkoloji Hastanesi, 300 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi bulunacaktır. Bunların yanı sıra 450 poliklinik ile hizmet verilecek olan hastane bünyesinde 54 ameliyathane ve 374 yoğun bakım odası yer alacak.

Yatırım tutarı 1 milyar 638 milyon lira olarak planlanmıştır. 662 bin 530 metrekare arta üzerinde yükselen İzmir Şehir Hastanesinin inşaatı, 573 bin 546 metrekare üzerine oturmaktadır.

Hangi firma yapıyor sorusuna gelecek olursak, işi iki dev firma üstlenmektedir. Şehir Hastanesi Gama Holding ve Türkerler Holding işbirliği içinde yapılmaktadır.

İzmir Şehir Hastanesi Ne Zaman Açılacak?

Halkın yanıtını en çok merak ettiği sorulardan biri de İzmir Şehir Hastanesi’nin ne zaman açılacak olmaktadır. İzmir Şehir Hastanesi inşaatı son aşamaya gelmiş, son düzenlemeleri yapılmaktadır. Hükümet planlamasına göre 2023 yılında açılması planlanan İzmir Şehir Hastanesi‘nin için net bir tarih verilmemektedir.

İzmir Şehir Hastanesi’ne Hangi Hastaneler Taşınacak?

İzmir Şehir Hastanesi’ne hangi hastaneler taşınacak sorusu da zihinleri meşgul etmektedir. Bakanlıktan yapılan açıklamalarda kentteki hastanelerin kapatılmayacağı, bazılarında statü değişikliğine gidilebileceği bildirilmiştir. Planlama çerçevesinde İzmir Şehir Hastanesi’ne taşınacak hastaneler, Bozkaya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin yataklı birimleri, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin taşınması gündeme alınırken, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerhahisi Eğtiim Araştırma Hastanesi’nden d e500 yatak eksiltilmesi öngörülüyor.

Tüm bu özellikleri ile merak uyandıran İzmir Şehir Hastanesiyle ilgili ekşi sözlükte en çok bilgilerine yer verilen sağlık yatırımı olmaktadır. iş başvurusu, kurumun faaliyete geçmesinin ardından alınacaktır.