Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Ticaret Borsası Basın Mensupları ile Bir araya Geldi

İzmir Ticaret Borsası (İTB), İzmirli ekonomi muhabirlerini geleneksel yeni yıl yemeğinde ağırladı.

İzmir Ticaret Borsası (İTB),

Basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği davette, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü ve İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Sinem Çelikten konuşma yaptı. Dr. Güdücü yoğun gündem içerisinde davete katılım gösteren basın mensuplarına teşekkür etti. Çelikten ise İzmir Ticaret Borsası’nın 2018 yılındaki çalışmalarından bahsederken, 2019 yılı bütçesinde ise yüzde 15’lik bir artış beklediklerini belirtti.

”Tarım ülkemizin belirleyici sektörlerinden birisi”

Konuşmasında basın mensuplarına destekleri için teşekkürlerini ileten Güdücü, sözü Çelikten’e bıraktı. Çelikten, ”Kurumumuza yaptığınız katkılar için hepinize teşekkür ederim. Ülke gündemimiz ekonomi ağırlıklı. Ekonomik sorunlar ülke gündeminde belirleyici olmakla birlikte bunların çözülemeyecek sorunlar olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kaynakları güçlü, insan gücü, doğal varlığı güçlü bir ülkeyiz. Bunlar iyi yönetildiği ve gerçekten birlik hali devam ettiği takdirde çözümsüz bir sorunumuz yok. Tarım ülkemizin belirleyici sektörlerinden birisi. Biz tarımda ithalata dönük politikaların biraz daha üretici odaklı ve ihracat odaklı hale gelmesini ümit ediyoruz. Ayrıca borsamızın önderlik ettiği Tarım 4.0 Projesi, tarıma çağ atlatmak ve boşluğu biran önce giderip ileriye adım atabilmek için önemli olan konulardan biri. Yine gündemde küresel ısınma aslında iyi yönetilmesi gereken, konuya ilişkin projeler ve eylemler yapılması gereken bir sorun. Türk tarımının varlığını sürdürebilmesi için belirleyici faktörlerden biri.” diyerek güçlü kaynaklarla ve iyi bir planlamayla aşılamayacak bir problemin olmayacağını ifade etti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactory40e799df-860f-42a5-b1f9-d77c954f0826.jpg

Projelerden Bahsedildi

Borsa açısından 2018 yılında yoğun çalışmalar yaptıklarını anlatan Çelikten, “Mali veriler açısından borsada başarılı bir yıl gerçekleştirdik. Bütçe öngörümüzün üzerinde tamamlanacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl bütçesinde yüzde 15’lik bir artış bekliyoruz. 2018 yılında mevcut koşullara rağmen faal olmaya çalıştık.” diyerek İzmir Ticaret Borsası’nın yürüttüğü projelerden bahsetti. Çalışmaları boyunca kendilerine destek olan basın mensupları için ise “Bu faaliyetlerimizde siz değerli basın mensuplarının yanımızda olduğunu sevinerek izledik. Nitekim bugüne kadar yayınladığımız 40 basın bülteni, 72 görüş yazısı ve röportajı sizlerle paylaşmışız. Aralık ayı son günleri itibariyle yazılı basın haber sayımız ise 2125 olmuş, bu destekleriniz için sizlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Sinem Çelikten
İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü