Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir Ticaret Odası Yeni Başkanı’nı Seçti

Seçimin başlamasına 12 saat

Seçimin başlamasına 12 saat kala 26 yıllık başkan Ekrem Demirtaş’ın seçimden çekilmesi ile birlikte Mahmut Özgener tek aday olarak girdiği seçimi 175 oyun 151’ini alarak kazandı. İZTO’da 26 yıl sonra değişim rüzgarı esti.

İZTO’da meclis üyeleri 3 sandıkta oy kullandığı seçimde 1 nolu sandık’ta Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri için, 2.nolu sandıkta Disiplin Kurulu Üyeleri için , 3.nolu sandıkta ise TOBB Genel Kurul delegeleri için oy kullanıldı. İZTO hizmet binasında saat 09:00’da başlayan oy kullanma saat 14:00 itibari ile sona erdi . 15.00-17:00 saatleri arasında Meclis Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Katip Üyenin seçimine devam ediliyor.

26 yıldır oda başkanlığını sürdüren Ekrem Demirtas ise seçime 12 saatten az bir süre kala İZTO’da tüm görevlerinden ve meclis üyeliğinden istifa ettiği için oy kullanmadı. Bu nedenle oy kullanan üye sayısı 175’te kaldı.

Ekrem Demirtaş’ın seçimden 12 saat önce adaylıktan çekilmesi ile birlikte Mahmut Özgener seçimde tek aday olarak kaldı ve bu günkü seçimde 175 oyun 151’ini alarak başkanlığa seçilmiş oldu. Seçimde kullanılan oylardan 9’u boş, 14’ü ise geçersiz sayıldı.

Bu seçimle birlikte Mahmut Özgener, 26 yıldır İZTO’da başkanlık görevini sürdüren Ekrem Demirtaş’ın geleneğini yıkarak İZTO’da değişim dönemini başlatmış oldu.