Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Konak Muhtarı Yıldırım’dan Kemeraltı için çağrı: “Atık sorununa artık çözüm bulunsun!”

İzmir’in tarihi simgelerinden Kemeraltı Çarşısı’nda sokaklara bırakılan moloz, tahta ve katı atıkların günlerce kaldırılmaması hem çevre kirliliğine hem de bölgedeki kötü görüntüye yol açıyor. Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım, esnaf ve vatandaşlardan gelen şikayetleri yetkili makamlara taşıyarak çarşıdaki atık krizinin çözümü için yetki karmaşasının son bulması gerektiğini vurguladı.

İzmir’in tarihi simgelerinden Kemeraltı Çarşısı’nda sokaklara bırakılan moloz, tahta ve

Tarihi çarşının her gün binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladığına dikkat eden Muhtar Yıldırım, sorumluların bulunma sürecinde atıkların sokak ortasında bekletilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

“Öncelik Atıkların İvedilikle Kaldırılması Olmalı”

Atıkları bırakan kişilerin tespit edilmesi gerekli cezai ödemelerini desteklediklerini ifade eden Muhtar Tamer Yıldırım, araştırma sürecinin temizliğin aksatılmaması gerektiğini vurguladı.

Atıkların düzenli ve idari belediyelerin ilgili birimleri ile kolluk kayıtlarında olduğu hatırlatılan Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu: “Muhtar olarak görevimiz, aracımızdan ve esnafımızdan gelen sağlıklı hizmetler ile ilgili kurumlara iletmektir. Atıkların kimin tarafından tutulduğunu tespit etmek ise belediyelerin ilgili birimleri (Temizlik İşleri ve Zabıta) ileklerinin görevidir.

Yetki Karmaşasına Çözüm Önerisi: “Tüm Temizlik Hizmetleri Büyükşehir’e Devredilsin”

Kemeraltı Çarşısı’ndaki temizlik hizmetlerinde yürütülen yetki paylaşımına değinen Yıldırım; gece çöp, moloz ve tahta atıklarının çoğunun Konak Belediyesi yetkilisinde, süpürme ve yıkama ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İzBB) yetkisinde olduğu hatırlatıldı.

Muhtar Tamer Yıldırım Kemeraltı'nın UNESCO kültür paylaşımına katılmak için savaşıyor - GENEL - Akbaba Haber Ajansı

Tek elden ulaşmak için kurumsal birlik ve devir kapasitesinde bulunan Yıldırım, çözüm önerileri ve güvenlikle yürütülebilecek takibi şu sözlerle özetledi:”Kemeraltı’nda çöp, moloz ve diğer atıkların bulunduğu yerler arasında net bir görev yapmak olan yerler arasında. olmalıdır.