Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir’de suya çifte zam

İzmir’de temmuz ayı itibari ile uygulanması beklenen zam oranı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. Son zamanlarda suya gelen zamlar nedeniyle İZSU’ye tepkiler artıyor.

İzmir’de temmuz ayı itibari

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (İZSU) Temmuz ayı itibari ile uygulanacak yeni zam oranı belli oldu.

Şubat ayında olağanüstü Genel Kurulu’nda Mart ayında yüzde 30, Temmuz ayında ise yüzde 15’lik zam önerisini gündeme getiren İZSU’da, ‘otomatik zam’ formülüne geçilmiş ve her ay açıklanan ÜFE oranında fiyatlar arttırılmıştı.

Su fiyatlarının ÜFE’ye bağlanmasının ardından, gözler Temmuz ayı itibari ile hayata geçirileceği duyurulan yüzde 15’lik ek zam oranına çevrilmişti.

ZAM ORANI ONAY ALDI

Her ay ÜFE zammı hayata geçirilirken, Temmuz ayındaki yüzde 15’lik artış önerisi İZSU Meclis gündemine getirilmiş ve komisyonlara gönderilmişti. Tartışmalara neden olan ilgili gündem maddesi ile ilgili de komisyon kararını verdi. Gündem maddesini görüşen komisyon üyelerinden AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri ‘ret’ oyu verirken, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partili meclis üyelerinin ‘kabul’ oyu sonrası ÜFE zammına ek olarak yüzde 15’lik zam oranı oy çokluğu ile kabul edildi.

İlgili kararın bugün gerçekleştirilecek meclis oturumunda da kabul edilmesi halinde ÜFE ile beraber yüzde 15 zam Temmuz itibari ile hayata geçecek.