Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir’de Yılbaşına Alternatif Lezzetler:”Çin Mutfağı”

Bilinen en eski mutfaklardan biri olan Çin mutfağını Türkiye’ye taşıyan restoranlardan biri Red Dragon’u ziyaret eden Egeyön Haber, restoranın genel müdürü Tolga Işık ve restoran sorumlusu Mete Dalcı ile röportaj gerçekleştirdi.

Bilinen en eski mutfaklardan

 Çin mutfağı hakkında bilgi veren Işık, restorana ilginin çok yoğun olduğunu belirtirken, Dalcı ise yılbaşında Çin mutfağına özel olarak hazırladıkları Pekin ördeğini anlattı.

IŞIK: “TÜRK MÜŞTERİSİNE ÇİN YEMEKLERİNİ SEVDİRDİK”

Red Dragon’un 1983 yılında babası Asım Işık tarafından kurulduğunu söyleyen Işık, Bodrum’da da şubeleri olduğunu belirterek “Çin yemekleri daha çok sebze ağırlıklıdır. Sağlıklı gıdalar içeriyor. Çin yemeği farklı bir kültür olduğu ve İzmirliler farklı kültürleri sevdiği için böyle bir restoran açmayı düşündük. İnsanlara sevdirmek kolay olmadı. Bunun için kampanyalar düzenledik insanlar görsün, tanısın diye. Bizim yemeklerimiz Türk damak lezzetine uygun. İzmir’de Çin restoranı denilince herkes burayı biliyor.“ şeklinde konuştu. Işık, Türklerin Çin mutfağına ilgisinin yoğun olduğunu söylerken “Buranın müşterisinin yüzde 80’i Türk. Bodrum şubemizin ise yüzde 70’i yabancı müşteri. Burası çok oturmuş bir işletme, çok eski müşterilerimiz var. Türk müşterisine Çin yemeklerini sevdirdik. Öğlen menüsü olarak her kesime uygun et menü, dana menü ve noodle menü olmak üzere çeşitli kampanyalar düzenliyoruz.” diyerek Türklerin Çin mutfağını çok sevdiğini olduğunu vurguladı.

DALCI: “BAŞKA HİÇBİR YERDE YEME ŞANSLARI YOK”

Yılbaşı için özel menüleri olduğuna değinen Dalcı ise, Çin mutfağının en büyük özelliğinin pişirme tekniği olduğunu söyleyerek “Yemekler hızlı ve yüksek ateşlerde, çukur tava dediğimiz wok tavalarda hızlı bir şekilde pişirilme tekniğine dayanıyor. Hızlı pişirilip, içindeki sebzelerle beraber vitaminleri içinde korunarak, sıcak haliyle servis edilmesi gerekiyor.“ diye konuştu. Dalcı, “İlk defa Çin yemeğini tadanların yorumları kişiden kişiye değişiyor. Kimine garip gelirken kimisi bizim damak tadımıza yakın olduğunu söylüyor. Çin mutfağında belirli soslar var. Yemekler sos ağırlıklı olduğu için gelen insanlar bunlara az çok aşinalar: Köri sosu, soya sosu, istiridye sosu, bambu filizleri, tatlı ekşi soslu tavuk, dana eti gibi… Ama Pekin ördeği müşterilere çok değişik geliyor. Bunu başka hiçbir yerde yeme şansları yok, çünkü bize özel.” diyerek yılbaşı için çeşitli kampanyaları olduğunun da altını çizdi.

Dalcı, “Herkes Pekin ördeğini denesin isterim. Hindi yerine ördek yemeleri daha mantıklı olacaktır. Normalde klasik olarak bütün hindi yapılır, ama bizde bütün olarak Pekin ördeği hazırlanıyor. O yüzden değişik tatları deneyen herkesin tepkileri ilk başta ilginç oluyor. Ama damak tadı olarak bize yakın olduğu için gayet seviyorlar, hatta bağımlılık yaratıyor. Müşteriler öğle ve akşam yemeğinde buraya geliyorlar. Bir gün önceden bize sipariş verirlerse istedikleri şekilde istedikleri saatte teslim ediyoruz. Yılbaşında müşterilerimiz hem Pekin ördeği yemiş olurlar, hem de onlara değişik bir anı, farklı bir lezzet, farklı bir ambiyans ve farklı bir yılbaşı olmuş olur. Herkese tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.