İzmir’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İzmir’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
Yayınlama: 13.07.2018
A+
A-

İzmir’in Buca ilçesinde ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

Öğle saatlerinde Buca Gölet mevkiindeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına 7 helikopter, 2 uçak, 30’a yakın arazöz ve yaklaşık 200 kişilik personel müdahale ediyor. Rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangın için bölgeye çevre il ve ilçelerden takviye ekipler gönderilmeye devam ediliyor. Yoğun çalışma yürüten ekipler, alevlerin yoğun olduğu bölgenin etrafını çevirerek, söndürme çalışmalarında alanı daraltmaya çalışıyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmaları için yangın yönetim merkezi oluşturuldu.

İzmir’in Buca ilçesinde çıkan ve geniş bir alana yayılan orman yangını kontrol altına alındı 

Öğle saatlerinde Buca Gölet mevkiindeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, 7 helikopter, 2 uçak, 30’a yakın arazöz ile yaklaşık 200 personelin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de destek verdiği söndürme çalışmalarında yoğun bir çalışma yürüten ekipler, soğutma çalışmalarını sürdürüyor. (İHA)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.