Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZTO Üyeleri 4 yıl aranın ardından sandık başına gidiyor!

İzmir Ticaret Odası 2018’de gerçekleştirilen seçimlerin ardından 4 yıl aradan sonra yeniden sandık başına gidiyor. 3 Ekim’de komite, meclis ve disiplin kurulu üyelerinin belirleneceği seçimlerin ardından 8 Ekim’de yapılacak seçimde başkan belli olacak.

İzmir Ticaret Odası 2018'de

İzmir’de 14 Nisan 2018’de yapılan seçimlerde 174 meclis üyesinin 151’inin oyunu alarak İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı seçilen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulu, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Oda Borsalar Kanunu’nun 84’üncü maddesi gereğince Ekim/Kasım aylarında yapılması gereken seçim için takvimini belirledi.

İZTO üyeleri 4 yıl aranın ardından 3 Ekim’de sandık başına gidecek. Sabah 09.00’da başlayacak seçim 17.00’de sona erecek. Seçimde, toplam 80 meslek komitesinde yer alacak komite üyeleri, meclis üyeleri ve disiplin kurulu üyeleri belirlenecek. Meclis ve disiplin üyelerinin seçiminin ardından 8 Ekim’de yapılacak seçimde ise Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.

SEÇİM ÖNCESİ SON TOPLANTIDA ‘DAHA YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR’ MESAJI

İZTO’nun eylül ayı olağan meclis toplantısı, ekim ayında gerçekleşecek İZTO seçimlerinden önce son kez toplandı. Meclis toplantısında 4,5 yıllık görev sürecinde yönetim olarak hayata geçirdikleri faaliyetleri anlatan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Daha yapacağımız çok iş var. Daha çok kenetlenerek ilerlememiz gerekeceğinin farkındayız. Deneyim ve başarıların kazandırdığı güçle her engelin altından daha güçlü kalkacağımıza inanıyorum. Dijital ve yeşil dönüşüm ekseninde sürdürülebilirliği baz alarak çalışacağız” diye konuştu.

ÖZGENER SEÇİMLERİN DETAYLARINI ANLATTI

Seçime tek aday olarak girmesi beklenen mevcut İZTO Başkanı Mahmut Özgener, seçim öncesi yaptığı son meclis toplantısında seçim sürecinin detaylarını üyelere aktardı.

Başkan Özgener, “Gelecek hafta yeni bir dönemin kapısını aralamak için seçimlere gidiyoruz. Yeni dönemde odamızı yönetecek ve kentimizin ticari hayatına yön verecek üyelerimizin belirleneceği komite ve meclis asil yedek üye seçimlerimizi 3 Ekim’de; yönetim kurulu, disiplin kurulu, birlik genel kurulu delege seçimleri ile meclis başkanlığı ve başkanlık divanı seçimlerini ise 8 Ekim’de odamızda gerçekleştireceğiz. Gaziemir Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek ve 80 meslek grubumuzda yapılacak seçimlerde, toplam 49 bin 675 üyemiz oy kullanarak 186 meclis üyesi ve 452 komite üyesini seçecek. Seçim hakiminin onayladığı kesinleşen seçim listelerimiz 28-29 ve 30 Eylül tarihlerinde odamız zemin katında askıda olacak. İsteyen üyelerimiz seçim listelerini burada inceleyebilecek ya da oda sicil müdürlüğümüzden ilgili listeleri temin edebilecek. Seçim alanında, oy kullanacağımız sandıkların üzerlerinde meslek gruplarımızın numaraları yer alacak ve fuar alanında da yönlendirme tabelaları bulunacak. İhtiyaç duymanız halinde, girişteki danışma masalarında görevli olacak arkadaşlarımız sizleri yönlendirecek. Seçim alanına girişte oy kullanacak üyelerimizin kontrolleri sağlanarak oy verme alanına girebilecekler. Dileyen üyelerimiz, 2 Ekim Pazar günü saat 14.00-17.00 arasında seçim alanını ziyaret ederek stant içi düzenleme çalışmalarını yapabilecek. 3 Ekim sabah saat 07.30 itibariyle de alanı girişlere açacağız. Ayrıca üyelerimize 3 Ekim’de odamızdan ve Üçkuyular Vapur İskelesi’nden Gaziemir fuar alanına 8.30-17.00 saatleri arasında her yarım saatte bir olmak üzere transfer hizmeti sunulacak.” diye konuştu.

OTOMOTİVCİLER ÖZGENER’İN YANINDA

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) ile otomotiv sektörünün İzmir Ticaret Odası’nda temsil edildiği 53, 54, 55, 56, 57, 58. Meslek Komiteleri üyeleri, İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve ekibini desteklediklerini açıkladı.