Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kani Beko Egeyön Haber’e Konuştu: İşsizlik ve İş Güvenliği Önceliğim Olacak

24 Haziran Milletvekili Genel

24 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge’den Milletvekili seçilen Kani Beko İzmir İl Seçim Kuruluna gelerek mazbatasını aldı.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko mazbata teslim törenin ardından Egeyön Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Daha önce  DİSK Başkanlığı görevinde bulunan Milletvekili Beko işçi güvenliği ve işsizlik konularına dikkat çekerek bu konuları öncelikli olarak ele alınması için çaba sarf edeceğini ifade etti.

Ortadoğu’da Yaşananlar Önemli Bir Sorun

En önemli sorunlarından birisinin Ortadoğu’da yaşanan olayların olduğunu ifade eden Kani Beko, ” Ortadoğu’da 15 ülke ile ekonomik anlamda siyasi anlamda bazılarıyla askeri anlamda ilişkilerimiz çok bozuk. Dün yaptığımız ihracatları maalesef bugün yapamıyoruz Avrupa ile beraber 52 ülke ile küs konumundayız. Mustafa Kemal’in güzel bir sözü var “Ülkemizde barış Dünyamızda barış”, önce Ortadoğu’da sonra Avrupa’daki ülkelerle mutlaka ama mutlaka hem ekonomik anlamda hem siyasi anlamda bazılarıyla askeri anlamda ilişkilerimizi yeniden masaya yatırarak düzeltmemiz gerekir düşüncesindeyim.” ifadelerini kullandı.

OHAL ve KHK’lar Kalkmalı…

2016 yılında bu yana halen devam eden OHAL hakkında da konuşan Beko, “Meclisi açıldığında yapılması gereken ilk işlerden birisi 2 yıldan beri devam eden OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnameler ile yönetilen ülkemizin ülkemizin OHAL’den ve KHK’den kurtulmasına gerektiği inancındayım. Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olabilmemiz için mutlaka bizim eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, laik sosyal bir anayasa ihtiyacımız olduğumuzu düşünüyorum. Önce anayasadan başlayarak ondan sonra temel sorunları tek tek gidebileceğiniz inancındayım. Doğudan batıya kuzeyden güneye TBMM’ne  gelen vekillerle oturarak görüşerek bu sorunları çözebiliriz inancındayım. Yeter ki bir masa etrafında bir araya gelebilelim.” şeklinde konuştu.