Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karaca’dan “EKONOMİ UÇUYOR!” paylaşımı

TBMM Başkanvekili-CHP Denizli Milletvekili

TBMM Başkanvekili-CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ekonomide yaşanan sıkıntıları belgeleriyle paylaştı “Eseriniz efendiler, gurur duyun…”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Temmuz ayında aylık enflasyon yüzde 9,49 arttı. Enflasyon verisi olarak kabul edilen Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki yükseliş kayıtlara son 1,5 yılda ölçülen en yüksek aylık artış olarak geçti. Böylelikle bir önceki yılın aynı ayına göre enflasyon artışı yüzde 47,83 oldu. Ekim ayında yüzde 85,51 ile son 24 yılın en yüksek seviyesini gören enflasyonun 8 aylık düşüşü sona ermiş oldu.

Dört yıldır alternatif enflasyon verisi açıklayan bağımsız araştırma grubu ENAG ile TÜİK arasındaki fark devam ediyor. ENAG Temmuz ayı enflasyonunu yüzde 13,18 olarak ölçtü. ENAG’ın ölçümlerine göre son 12 aylık enflasyon yüzde 122,88 olurken 2023 Ocak-Temmuz dönemindeki enflasyon oranı yüzde 69,21 olarak hesaplandı. TÜİK verisi ile Salı günü Temmuz ayı İstanbul enflasyonunu yüzde 9,84 olarak ilan eden İstanbul Ticaret Odası verileri Haziran ayından sonra bir kez daha çok yakın çıktı.