Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kavunun ömrü nasıl uzatılır? İşte sırrı!

 Kütahya’nın Simav ilçesinde Kırkağaç kavunları, özel filelerin içinde muhafaza edilerek kış mevsimine kadar saklanabiliyor.

 Kütahya’nın Simav ilçesinde Kırkağaç

Kavunun ömrü nasıl uzatılır? sorusuna yanıt arıyorsanız doğru yerdesiniz. Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yetiştirilerek Simav halk pazarına getirilen dayanıklı kavunlar, kış aylarında tüketilmek üzere özel fileli askılara alınıyor. Manav Hacer Tekeş, özel olarak askıya aldıkları kavunların Şubat ayına kadar alıcısını beklediğini belirtti. Tekeş, “Eşim Kadir Tekeş’e yardım etmekle başladığım manavlık mesleğini severek yapıyorum. Kışın tüketilmek üzere askıya aldığımız kavunlara çok fazla talep oluyor. Kış aylarında özellikle hastaların ve hamile kadınların isteklerini yerine getiriyoruz. Askıya aldığımız kışlık kavunlara tıpkı bir bebek gibi bakıyoruz. Şu anda 2 TL olan kavunun fiyatı, kışın askıdan indikten sonra 5 TL’ye kadar satılabiliyor” dedi.

KIRKAĞAÇ KAVUNU NEDİR?

Türkiye’de kavunun; kalite, lezzet ve nefaset açısından en önemli üretim merkezi İlçemizdir. Kırkağaç Kavunu’nun Kırkağaç-589 ve Kırkağaç-637 adları ile tescil edilmiş 2 farklı çeşidi mevcuttur.
Her iki çeşitte de meyve kabuğu, orta kalınlıkta (0.5-0.7 cm) üzeri pürüzlü, işlemeli ve yeşil zemin ütünde sarımtırak lekelidir. Bu çeşitlerden Kırkağaç-589 çeşidi uzun ve silindir şekilli olup sap kısmı sivri ve çıkıntılı, çiçek burnu ucu yuvarlak olup kış mevsimince depolanabilme özelliğine sahiptir.
Kırkağaç-637 çeşidi ise genelde yuvarlak meyve yapısına sahiptir. İlçemize ait kavunlar dayanıklı olması sebebi ile depolara asılarak kışın da satılmaktadır.

Kavunun ömrü nasıl uzatılır? sorusuna yanıt buldunuz mu?

Denizli haberleri için tıklayın!

Kütahya Haberleri için tıklayın!