Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kehinde, Abalı Denizlispor’a 3 Puanı Getirdi

Abalı Denizlispor, Spor Toto 1. Lig 24. hafta mücadelesinde deplasmanda Tetiş Yapı Elazığspor’a konuk oldu. Abalı Denizlispor deplasmandan 2-1’lik skorla galip ayrıldı.

Abalı Denizlispor, Spor Toto

Spor Toto 1. Lig 24. hafta mücadelesinde Abalı Denizlispor 2 Mart Cumartesi (bugün) saat 13:30’da başlayan maçta Şanlıurfa Gap Stadyumu’nda Tetiş Yapı Elazığspor ile karşılaştı. Karşılaşmayı Adana bölgesinden Zorbay Küçük yönetti.Küçük’ün yardımcılıklarını Vural Gül ve Cemal Alpay üstlendi. Maçın 4. hakemliğini ise Metehan Alpat yaptı.

Tetiş Yapı Elazığspor karşılaşmaya,Ahmet Sabri Fener- Tufa Kelleci, Ognadon Akakpo, Gökhan Akkan, Eren Çinkılınç, Kadir Bekmezci(78” Murat Ceylan), Diallo Samba(20” sarı kart,45” Şahan Kaynak), Boubacar Traore(65”Emir Gökçe), Kadir Taşoğlu, Mustafa Eskihellaç ve Lamina Diarra 11’i ile sahaya çıktı.

Abalı Denizlispor ise, Adam Stackhowiak- Alperen Babacan, Abdülkerim Bardakçı, Oğuz Yılmaz(10”sarı kart), Keremcan Akyüz, Deniz Vural(66”sarı kart), Kibong Mbamba, İsmail Aissati, Ziya Alkurt(86” Burak Çalık) ve Kehinde(35”,41” gol,65”Burak Altıparmak) 11’i ile sahada yer aldı.

DENİZLİSPOR MAÇ FAZLASIYLA LİDER

Spor Toto Süper Lig 24. haftasında Urfa’da Tetiş Yapı Elazığspor’a konuk olan Abalı Denizlispor ilk yarıda Kehinde’nin 35 ve 41’nci dakikalarda attığı gollerle maçtan 2-1 üstün ayrıldı. Elazığspor’un tek golü ise 82’nci dakikada Lamine Diarra’dan geldi. Abalı Denizlispor bu üç puanla puanını 50’ye çıkardı ve maç fazlasıyla liderliği oturdu. Elazığspor ise 20 puanla 17’nci sırada kaldı.

Maçtan önemli anlar

MAŞ DÜŞÜK TEMPO İLE BAŞLADI

Spor Toto 1. Lig 24. hafta karşılaşmasına ev sahabi Elazığspor başladı. Maçın ilk 5 dakikası geride kaldığında iki takımda ayağa paslarla rakip kalede pozisyon ararken savunmalar tehlike oluşmasına izin vermedi. Karşılaşmanın 10’ncu dakikasında Deniz’in ortasaha da geriye doğru verdiği pas kısa kaldı. Araya giren Diarra, Oğuz’un mühalesi ile yerde kaldı. Oğuz maçı ilk sarı kartını gördü. Denizlispor 11’nci dakikada sağ kanattan Alperen ile geldi. Alperen’in ortasında Kehinde’nin kafa vuruşu yandan auta çıktı.15’nci dakikda Denizlispor Mehmet Akyü ile sağ kanattan geldi Etkili bir orta yapan Akyüz’ün topunda savunma son anda araya girerek topu kornere gönderdi. Elazığspor 18’nci dakikda Diarra ile tehlike yarattı. Kaleci Ahmet’i uzun topunda savunma arkasında topla buluşan Diarra şutunu gönderdi. Kaleci Stackhowiak ilk anda sektirdiği topu ikinci hamlesinde kontrol etti.Denizlispor 30’ncu dakikdada Kehinde ile gole yaklaştı. Aissati’nin kullandığı köşe vuruşunda savunmanın arasından iyi yükselen Kehinde kafa vuruşunu yaptı. Top kale direğinin üzerinden auta çıktı.

KEHİNDE DENİZLİSPOR’U ÖNE GEÇİRDİ

Denizlispor 35’nci dakikda Kehinde ile öne geçti.Denizlispor karşılaşmanın 34’nci dakikasında penaltı kazandı. Ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Ziya kaleciyi geçer geçmez yer kaldı. Mehmet Akyüz’ün kullandığı penaltı direkten oyun alanına döndü. Kehinde önünde kalan topa tekte vurdu ve topu ağlarla buluşturdu. Kehinde golü geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden babasına hediye etti.

KEHİNDE KENDİNİN VE TAKIMININ İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI

Denizlispor 41’nci dakikda Kehinde ile farkı ikiye çıkardı. Ziya’nın sağ kanattan yaptığı ortada Kehinde boş pozisyonda net bir kafa vuruşu yaparak kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu. Denizlispor 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. Bu golün ardından maçın 43’ncü dakikasında Kehinde birkez daha gole yaklaştı. Mehmet Akyüz’ün sağ kanattan yaptığı ortaya kafa vuruşu yapan Kehinde’nin topu az farkla direğin yanından auta çıktı.

İLK YARI SONUCU:T. ELAZIĞSPOR:0-ABALI DENİZLİSPOR:2

DENİZLİSPOR’DA DENİZ YÜZDE 99’LUK POZİSYONDAN YARARLANAMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk Abalı Denizlispor başladı. Maçın ikinci yarısına Elazığspor rakip yarı alana yerleşerek başladı. Denizlispor kalesinde kanatlardan yapılan ortalarla etkili olmaya çalışan Elazığspor’a Denizlispor savunması izin vermedi. Denizlispor’da 43’ncü dakikda Aissati’nin savunma arkasına attığı topa Mehmet Akyüz hareketlendi cezasahası önünde müsait pozisyonda topu kontrol edemeyen Akyüz net bir fırsattan yararlanamadı. Denizlispor Deniz ile 54’ncü dakikda net bir pozisyondan yararlanamadı. Mehmet Akyüz’ün çizgiye inerek geriye çıkardığı topla penaltı noktası üzerinde buluşan Deniz vuruşunu yaptı. Kaleciyi geçen topu savunma çizgiden çıkardı.

BURAK NET POZİSYONU GOLE ÇEVİREMEDİ

Elazığspor 62’nci dakikada Mustafa ile Denizlispor kalesini yokladı. Diarra’nın sol kanattan ortasında Mustafa şutunu kaleye gönderdi. Top kaleci Stackhowiak’ta kaldı. Denizlispor 63’ncü dakikada Keremcan ile gole yaklaştı. Savunmadan atılan uzun topta sol kanatta topla boş pozisyonda buluşan Keremcan topla cezasahasına girer girmez kaleci Ahmet kalesini hızlı terk ederek golü önledi. Denizlispor 75’nci dakikda net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Hızlı çıkan Denizlispor’da Mehmet Akyüz ceza sahası içinde buluştuğu topu ortaya çevird. Topla buluşan Burak Altıparmak şutunu kaleye gönderdi. Savunma topu çizgide çıkardı.

ELAZIĞSPOR FARKI 1’E İNDİRDİ

Elazığspor Diarra ile farkı 1’e indirdi. Karşılaşmanın 82’nci dakikasıda Elazığspor’da sol kanatta yapılan ortada kaleci Stackhowiak tpu elinden kaçırdı. Diarra’nın önünde kalan topu boş kaleye gönderdi ve skoru 1-2’ye getirdi. Golün ardından Yücel İldiz oyuna müdahale etti. Burak Çalık oyuna girerken Ziya oyundan çıktı. 87’nci dakikada Mehmet Akyüz boş pozisyonda savunma arkasına hareketlendi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Akyüz’e kaleci Ahmet kalesinden zamanında çıkarak engel oldu.90+’2’nci dakikada Diarra ikinci gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelen ortaya etkili bir kafa vuruşu yapan Diarra’nın vuruşunda kaleci Stackhowiak çok iyi uzanarak topun ağlara gitmesine izin vermedi.

MAÇ SONUCU:TETİŞ YAPI ELAZIĞSPOR:1-ABALI DENİZLİSPOR:2

HABER:ORAL CAN TATAR