Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kılıçdaroğlu’ndan seçim tarihi açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim tarihi hakkında açıklama yaptı. İşte Kılıçdaroğlu’nun seçim tarihi tutumu..

CHP Genel Başkanı Kemal

Kılıçdaroğlu’ndan seçim tarihi açıklaması geldi. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler bölgede büyük yıkıma ve can kaybına neden oldu. Bölgede arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken ‘Seçim zamanında yapılsın mı, ertelensin mi?’ tartışmaları da devam ediyor.

“SANA VERECEK 1 YIL DEĞİL, 1 GÜNÜMÜZ BİLE YOK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan seçim tarihi hakkında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu; “Bu ülke sana 20 yıl verdi. Darbe gördü sayende. Covid’de 5 maskeye muhtaç ettin. Ormanlarımız yandı, uçak bulamadın. Ekonomiyi çökerttin. Depremde yıkıldık. Hep beceriksizdin. Sana verecek 1 yıl değil, 1 günümüz bile yok. Bir beceriksizliğe daha katlanamayız. Seçimden korkma. Ya da kork, seçim zamanında yapılacak!” dedi.

BÜLENT ARINÇ ERTELENMESİNİ İSTEMİŞTİ

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç “Halk size demez mi: ‘Vatandaş can derdinde, siz ne derdindesiz?’ sözleri ile seçimin ertelenmesini istemişti. Arınç, “Birinci tercihim; Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri birleştirilebilir. Bunun geçmişte örnekleri vardır. Bu yöntemle halka fazladan tercih hakkı verilecektir. İkinci tercihim Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Seçimleri’nin ötelenerek Kasım 2023’de yapılmasıdır. Üçüncü tercihim ise ilk iki seçenekte anlaşılamadığı takdirde tüm siyasi partilerin mutabık kalacağı başka bir tarih üzerinde anlaşma sağlanmasıdır.” ifadelerini kullanmıştı.