Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kiraz Festivalinde Ege’nin Yörükleri buluştu

Buca Belediyesi tarafından 16.’sı düzenlenen Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali büyük ilgi gördü. Egeyön TV Kiraz Festivaline katıldı, vatandaşların görüşünü aldı.

Buca Belediyesi tarafından 16.’sı

Buca Belediyesi Belenbaşı Yörük Kültürünü Tanıtma ve Kiraz Festivali Kasım ayında hayatını kaybeden Belenbaşı Köyü Muhtarı ve Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İsmet İlhan anısına, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 16.kez gerçekleştirildi.

Festivale, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, eşi Zuhal Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Belenbaşı Köyü Muhtarı Faruk İlhan, eski milletvekili Mehmet Ali Susam, Buca Belediyesi meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Festivale katılmak isteyen İzmirliler, festival alanına ulaşmak için kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen festivalde, Tunç Soyer ve Erkan Kılıç keşkek dövdü, yöresel danslar sergilendi. En lezzetli kirazlar seçildi ve ödüllendirildi. Kılıç kalkan ekibinin gösterisi festivalde coşkuyu artırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Belenbaşı Yörük Köy Tiyatrosu gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Yörük Türkmen Kadınları Derneği’nin halk oyunları ise festivale ayrı bir renk kattı. Gün boyu sanatçılar Zeynep İlhan, Bahar Almaç, Fatoş Kadıoğlu, Kemal Özgün, Yavuz İlhan ve Abdullah İnanç’ın sahne aldığı festival, Türk Halk Müziği’nin sevilen isimlerinden Sümer Ezgü konseri ile son buldu.