Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kırbaç Kasırgası Yön Değiştirdi

Kırbaç Kasırgası Ege’de etkili

Kırbaç Kasırgası Ege’de etkili olması beklenirken yön değiştirdi. Kasırga Denizli’yi de etkiler mi? sorusu akıllarda dolaşırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika açıklamalarına göre, Marmara Bölgesi’nin genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen rüzgarın hızı ise 90 km’ye çıkabilir denildi.

Yetkililerden son dakika hava durumu açıklamaları ve uyarıları gelmeye devam ediyor. Yunanistan’da etkili olan kasırganın Türkiye’de de etkili olacağı yönünde yapılan açıklamalar vatandaşları endişelendirmişti. İlk açıklamalarda Ege kıyılarında etkili olması beklenen kasırga yönünü Marmaraya çevirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler şöyle:

“Kuzey Ege’de Pazar günü (30.09.2018) günün ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden itibaren güneyi doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, kuzeyinde 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Pazartesi günü (01.10.2018) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.Güney Ege’de güney ve güneydoğudan, güneyi güneybatıdan esen rüzgarın, Pazar günü (30.09.2018) sabah saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Pazar günü (30.09.2018) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.”