Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kütahya Hava Durumu

Ege Bölgesi’nin iç ege bölümünde kalan Kütahya kenti ile ilgili hava durumunu güncel olarak olarak buradan takip edebilirsiniz. Kütahya Hava Durumu’nu öğrenmek için Egeyön Haber’i takip edin. Kütahya’da hava nasıl olacak? Kütahya yağmurlu mu? Kütahya’da hava sıcaklığı kaç derece olacak. Tüm detaylar haberimizde.

Ege Bölgesi’nin iç ege

Ege Bölgesi’nin iç bölümünde kalan Afyonkarahisar’da hava nasıl olacak? Kütahya Hava Durumu ‘nu güncel olarak takip edebilirsiniz. Kütahya’da hava sıcaklığı kaç derece olacak? Kütahya’da yağmur yağacak mı? Bu hafta Kütahya’da hava nasıl olacak? Kütahya’nın ilçelerinde hava nasıl olacak? Hisarcık, Pazarlar, Şaphane, Tavşanlı, Aslanapa, Altıntaş, Simav, Domaniç, Çavdarhisar, Gediz, Emet, Dumlupınar ilçelerinde hava durumu. Kütahya’da haftasonu nasıl olacak sorularına buradan yanıt bulabilirsiniz.

Kütahya hava durumu , Kütahya’da hava nasıl olacak

KÜTAHYA İKLİMİ VE BİTKİ ÖRTÜSÜ

İklimi: Kütahya, İç Anadolu’nun soğuk iklimi ile Marmara ve Ege’nin ılık iklimi arasında bir geçiş özelliği gösterir. Üç bölgenin özelliklerini taşır. Son 30 yılda yapılan günlük rasatlara göre çok şiddetli rüzgar esmez. Kışın hâkim rüzgar güneyden, yazın hâkim olan rüzgar kuzeyden eser.

Yıllık yağış miktarı ortalama 600-1100 mm’dir. Kar kalınlığı 50 cm’yi geçmez. En soğuk aylar ocak ve şubat ve en sıcak aylar temmuz ve ağustostur. Genel olarak yazın sıcaklık + 20°C’yi geçmez. Sıcaklık -27,4°C ile +36,8°C arasında seyreder. Ovalar ılık, yayla ve dağlar soğuktur. Fakat İç Anadolu’da hâkim olan step ikliminin dışında kalır. +30°C’nin üstünde sıcak günler bir ayı geçmez. Sıfırın altında gün sayısı 100 güne yakındır.

Bitki Örtüsü: Bitki örtüsü bakımından Kütahya ve çevresi İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgelerinin özelliğini taşır. Bölgenin hâkim bitki topluluğu kara ikliminin bitkileri olmasına rağmen, vâdi içlerinde, Karadeniz’in nemli tesirlerine açık kesimlerinde, bilhassa dağlık bölgelerinin kuzey meyillerinde deniz bitki topluluğu, Ege ve Marmara yoluyla Akdeniz tesirinin görüldüğü kesimlerde Akdeniz bitki örtüsü yer alır.

İl topraklarının yarısı orman ve fundalıklarla, % 12’si çayır ve mer’alarla, % 35’i ekili alanlarla kaplıdır. Ormanlar çok yüksek platolardadır. Ormanlarda karaçam, ardıç ve meşe ağaçları çoğunluktadır.

Afyonkarahisar Hava Durumu

KÜTAHYA HAVA DURUMU

İlçe Beklenen Hava En Düşük
(°C)
En Yüksek
(°C)
Kütahya Parçalı ve az bulutlu 28
Dumlupınar Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27
Emet Parçalı ve az bulutlu 29
Gediz Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 34
Simav Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 30
Tavşanlı Parçalı ve az bulutlu 30
Altıntaş Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 28
Aslanapa Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25
Çavdarhisar Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29
Domaniç Parçalı ve az bulutlu 27
Hisarcık Parçalı ve az bulutlu 29
Pazarlar Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 30
Şaphane Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29


Denizli haberleri için tıklayın!

İşte 4-5 Eylül 2019 tarihleri arasında Kütahya’da Hava Durumu.. (Veriler Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınmaktadır.)