Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kütahya’da ‘Tiyatro Günleri’ Başladı

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat
Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla düzenlenen ‘’Tiyatro Günleri’’ etkinliğiyle 7 farklı tiyatro oyununu Kütahyalı sanatseverlerle buluşturacak.
Kütahya Belediyesi, ‘Tiyatro Günleri’ kapsamında 7 günde 7 tiyatro oyunu ile şehrimizde sanat rüzgârları estirecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte, Anton Çehov’un yazdığı ‘Evlilik Teklifi Ayı’ oyunundan Moliere’in ‘Hastalık Hastası’ oyununa kadar farklı türde tiyatro oyunları sanatseverler ile buluşacak.
31 Mart’a kadar Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek günlerde sırasıyla ‘İz Bırakan’, ‘Hastalık Hastası, ‘Ziyafet Sofrası’, ‘Yılın Düğünü’, ‘Miras’ ve ‘Evlilik Teklifi Ayı’ oyunları sahnelenecek.

‘Yaşamak’ oyunu sergilendi

 

Her gün bir oyunun sahneleneceği etkinlikler kapsamında Behruz Firuzmand’ın yazdığı ve Hakan Güneri’nin yönettiği ‘Yaşamak’ adlı oyun ile başladı.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair Cahit Zarifoğlu’nun “Yaşamak” adlı eserinde yer alan ve yaşamından kesitleri aktaran metinlerden uyarlanan “Yaşamak” oyunu da onun şiirlerinde, yazılarında anlattığı dünyayı tiyatro sahnesine taşıma iddiasıyla yola çıkmış bir çalışma. Oyun, bir yanıyla onun yapıtlarından parçaları sahneye taşırken öte yandan da dostlarının ona dair söylediklerini ve yaşadığı zor zamanları anlatıldı.
Dünyanın zor zamanlarının çocuklarından biridir çünkü Zarifoğlu. Çocukluğu İkinci Dünya Savaşı’nın dünyamıza bıraktığı acıların ortasından geçer. Yolculukları ise yaşamında önemli bir yer tutar. “Yaşamak” oyunu da, onun yaşamını bir tren yolculuğu içinde ele alır ve anlatır. Oyunda Zarifoğlu’nun babasıyla ilişkisi, aile yaşamına duyduğu özlem ve militarizmin ruhunda yarattığı yaralar bir tren yolculuğun değişik anlarında izleyicinin karşısına çıkar.
Oyuna büyük ilgi gösteren tiyatro severler Hezar Dinari Kültür Merkezini doldurdu.
Oyunun sonrası Kütahya Milletvekili İshak Gazel ile Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş usta oyuncuları performansından dolayı tebrik ederek, günün anısına çini tabak hediye ettiler.