Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MAHALLEM VE MUHTARIM | Kemal Ersun: Vatandaşın En Büyük İsteği İstihdam

Egeyön Haber’in başlattığı “Mahallem

Egeyön Haber’in başlattığı “Mahallem ve Muhtarım” programı bu kez İzmir’de kentsel dönüşüm ile sürekli gündemde olan ve ağırlıklı  olarak  roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi Muhtarı Kemal Ersun’a konuk oldu.

Üç çocuk babası biri olarak ilk kez 2014 seçimlerinde aday olduğunu göreve talip olduğunu ifade eden Ege Mahallesi Muhtarı Kemal Ersun; “Biliyorsunuz muhtarlık sorunlu mahallelerde kolay değil. Örneğin Göztepe Mahallesi ile Ege Mahallesi arasında çok fark var. Bu mücadelemize bize destek veren abilerimizle beraber yola çıktık. Rabbim nasip etti biz de bu görevi başarıyla sürdürdüğümüze inanıyoruz.” dedi.

– MAHALLEMİZDE GEÇİM ŞARTLAR ÇOK ZOR

Ege Mahallesi 3700 nüfuslu,yüzde seksen beşi emekli, yüzde onbeşinci genç nesil olduğu Ege Mahallesi’nde geçim şartlarının çok zor olduğunu belirten Muhtar Ersun; geçim şartları zor karşılanan bir  mahalle. Bugün varsa yiyor içiyor. İki gün sonra bir hamallık işi gelirse  Allah kerim diyor. Vatandaşın en büyük isteği arzusu istihdam 16 – 17 yaş grubuna gelen kardeşlerimiz burada istihdam istiyor. Biz 2014’de söz verdik. Sözümüzü de yerine getirdik. Seçim zamanında  Konak Belediye Başkanımız Sema Pektaş’ın elinden tutarak 15 kişiye iş sözü aldım. Çok sağolsun yerine getirdi. Tabiiki seçimden seçime değildir.  Gerek yerel yönetimler gerek yerel yönetimlerde belli imkanları olanlar var. Elinde olan fırsatları bizim için değerlendirmeleri için biz de başvurmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

-EGE MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI

Ege Mahallesi’nin bir kentsel dönüşüm alanı olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışma yaptığını ve çalışmaların tamamlandığını ancak yapılan dört ihale sonucunda bir sonuç alınamadığını anlatan Muhtar Kemal Ersun ; ” Özellikle ev sahipleri mağdur durumda. Ev sahibi bir perde yaptırmak istiyor. Ama bir ay sonra yıkım kağıdı gelirse diye düşünüyor. Yani yapacağı bin liralık masraf bugünkü  geçim şartlarında yüzbin lira gibi.” dedi.

-VEKİLLERİMİZ ROMAN TOPLUMUNUN YANINDA OLSUN

Ege Mahallesi Muhtarı Kemal Ersun son olarak ; “Bugün bizim için kötü yolda olan bir roman vatandaşımızın iş sahibi olması topluma kazandırmak bizi çok memnun eder.  Seçimden seçime milletvekillerinin geldiklerini görüyoruz. Sağ ve sol partiden vekillerimiz var. Ama roman toplumunun yanında olmasını istiyoruz. Bugün Ege Mahallesi’nden 35 kişiyi dokuz aylık bir işe katamıyorsak,  bu vekillik vekillik değildir.” açıklamasında bulundu.