Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Makine Mühendisi Fatih Yaşa Denizli’de Bakım Teknolojilerinin geldiğini noktayı değerlendirdi

Mühendis Gözüyle TV ve Egeyön TV Youtube kanalının ortak yayınında Gazeteci ve Yazar Ahmet Deda ile Makine Mühendisi Fatih Yaşa bir araya geldi. Denizli’de Bakım Teknolojileri üzerine atılan adımları ve konunun öneminin değerlendirildi.

Mühendis Gözüyle TV ve

Egeyön Haber Haber koordinatörü Ahmet Deda ile Denizli’nin tecrübeli Makine Mühendislerinden biri olan Fatih Yaşa, Bakım Teknolojileri üzerine bir program gerçekleştirildi.

İşte Youtube kanalında yayınlanan programdan satır başları:

Ahmet Deda: Sizi tebrik ederim. 2003 yılında bir hayal kurmuştunuz, bakım teknolojileri ile ilgili Türkiyede olmayan bir çalışmayı Denizli’de başlattınız ve başardınız. Birlikte hoşbulduk.

Fatih Yaşa: Denizli’miz ülkemizin sanayi alanında önemli kentlerinden bir tanesi. Biz de sanayide yaptığımız görüşmelerde gerek meslektaşlarımızın gerek meslektaşlarımızın gerek sanayicilerimizin görüşlerini aldığımızda bakım konusunda eksiklerinin olduğunu hissetettik, değerlendirdik. Sanayimizin gereksiz kayıplarının önlenmesi için bu etkinliği başlattık.

Ahmet Deda: O yıllardaki Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisleri Bölümü ile bir işbirliğiniz vardı. PAÜ Makine Mühendislerinin bu işbirliğinden dolayı farklı, kalifiye ve işinde uzman makine mühendisleri yetişti mi?

Mustafa Yaşa: Tabii biliyorsunuz yeltmiş altıdan beri Denzili’de Mühendislik var. Bugünde baktığımda odada çalışma fırsatı bulduğum için diğer mühendislik fakülteleri ile kıyaslama şansı buluyorum. Gerek sanayinin gerek serbest çalışan meslektaşların olumlu bakmaları ile
gerek üniversitedeki öğretim üyesi kalitesini ele aldığınızda Pamukkale Üniversitesinin üst sıralarda olduğunu söylemek mümkün bu konularda.

Ahmet Deda: Bakım teknolojileri ile ilgili geldiğimiz nokta nedir Türkiye’de? Yani kazalar azaldı mı? Enerji verimliliği arttı mı?

Fatih Yaşa: Tabii ki. Bir kere bakım mühendisliği diye bir kavram yoktu bizim ilk çıktığımızda. Denizli’de firmalarda makine enerji müdürü olarak görev yapan arkadaşlar mevcut işlerine paralel olarak bu işleri yapıyorlardı. Şimdi artık firmalara baktığımızda hemen hepsinde bakım alanında bir mühendis istihdamı var. Bu alanda özel çalışan arkadaşlarımız var, teknisyenler var. Hem üretim kalitesinin artırılmasına, hem zaman kayıplarının azalmasına, hem imalat sürecinin daha doğru yönlendirilmesine, dediğiniz gibi enerji tasarrufunun yapılmasına çok önemli katkıları olduğunu düşünüyorum.