Yangın, Kayalıoğlu Mahallesi’ndeki Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir şekerleme fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler fabrikanın çatı bölümünü sardı. Tesisten yükselen yoğun siyah dumanlar ilçenin birçok noktasından görülürken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun çalışma başlatırken, AFAD ekipleri ile çevredeki fabrikaların iş makineleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.
Yangının boyutu ve ekiplerin müdahalesi dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde fabrikanın çatı kısmının tamamen yandığı, itfaiye ekiplerinin alevlere farklı noktalardan müdahale ettiği görüldü.

Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, fabrikanın çevresindeki bazı alanlar tedbir amaçlı boşaltıldı. Akhisar Kaymakamı da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.
Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun mesaisi sürerken, çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.



