CHP’de yaşanan mutlak butlan kararı sonrasında istifa eden Özgür Özel’in liderliğinde kurulan YENİ Parti, Manisa’da teşkilatlanma hamlesine dev bir katılımla başladı. Yunusemre ilçesindeki Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda düzenlenen katılım törenine Manisalılar yoğun ilgi gösterdi.

Törende ilk rozet, YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tarafından YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in eşi Didem Özel’e takıldı.

Besim Dutlulu: “Özgür Özel İçin Herkes Dürüst Ve Vefalı Der”
Törenin açılış konuşmasını yapan ve merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ı anarak sözlerine başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, şu ifadeleri kullandı:”Vefat eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek ve kıymetli kardeşimiz, yoldaşımız Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ı bir kez daha saygı ve sevgiyle anıyorum. Kalbimizde yaşıyorlar ve onların hayal ettiği bir Türkiye için biz o bayrağı devraldık.Ülkenin ihtiyacı olan; işçinin, emekçinin, çiftçinin durumunu düzeltecek bir siyasi parti oluşumuydu. Ama Manisa’nın başka bir özelliği var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı, bizim hemşehrimiz, yol arkadaşımız Özgür Özel’in memleketindeyiz. Hangi siyasi partiden Manisalıya sorarsanız sorun, Özgür Özel hakkında kötü söz söyleyen bulamazsınız. Herkes onun için vefalı, dürüst der. Yüreğimizde Atatürkçü, cumhuriyetçi ruhumuz var. Hep beraber YENİ Parti ve bu ülkenin sosyal demokratları olarak iktidar olacağız.”

CHP’nin Manisa’da Belediyesi Kalmadı
Gerçekleşen dev katılımın ardından CHP’nin Manisa’daki tüm belediyeleri YENİ Parti saflarına geçmiş oldu. Kentteki diğer 3 ilçede ise AK Partili belediye başkanları görev yapıyor. YENİ Parti; Manisa’da Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte 3 milletvekili ve 15 belediye başkanı ile gücünü pekiştirdi.

Törende YENİ Parti Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen ve Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile İl Başkanı İlksen Özalper de birer konuşma yaparak iktidar yolunda kararlılık mesajı verdi.

YENİ Parti Saflarına Geçen Belediye Başkanları:
Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yanı sıra rozet takılan 14 ilçe belediye başkanı şöyle sıralandı:
-
Manisa Büyükşehir: Besim Dutlulu
-
Yunusemre: Semih Balaban
-
Şehzadeler: Hakan Şimşek
-
Ahmetli: Fuat Mintaş
-
Akhisar: Ekrem Kayserili
-
Alaşehir: Ahmet Öküzcüoğlu
-
Gölmarmara: Cem Aykan
-
Gördes: İbrahim Büke
-
Kırkağaç: Üstün Dönmez
-
Köprübaşı: Fatih Taşlı
-
Kula: Hikmet Dönmez
-
Salihli: Mazlum Nurlu
-
Sarıgöl: Tahsin Akdeniz
-
Soma: Sercan Okur
-
Turgutlu: Çetin Akın





