Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Manisa Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 17 Eylül’de yapılacak

Kadınların öncülüğünde düzenlenen Süslü

Kadınların öncülüğünde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 17 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaklaşık 180 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Manisa’da da gerçekleştirilecek olan bisiklet turuna tüm kadınları davet eden Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Manisa Organizatörü Özlem Şahin, İzmir’de başlayan bisikletin turunun bugün dünyanın dört bir yanında yapılıyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Manisa Organizatörü Özlem Şahin, turun 17 Eylül Pazar günü, saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanından başlayacağını belirterek tüm Manisalı kadınları davet etti. Sosyal mecrada @manisaskbt adresinden etkinliğin takip edilebileceğini belirten Özlem Şahin, “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl da tüm kadınları rengârenk kıyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile yaşadıkları şehirlerdeki buluşma noktalarına gelmeye birlikte bisiklet sürmeye davet ediyoruz. Bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir” dedi.

MANİSA’DA DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN BİSİKLET TURUNA TÜM KADINLARI DAVET EDEN SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU MANİSA ORGANİZATÖRÜ ÖZLEM ŞAHİN, İZMİR’DE BAŞLAYAN BİSİKLETİN TURUNUN BUGÜN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA YAPILIYOR OLMASININ MUTLULUĞUNU YAŞADIKLARINI SÖYLEDİ. (İHA/MANİSA-İHA) Kadınların öncülüğünde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 17 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaklaşık 180 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Manisa’da da gerçekleştirilecek olan bisiklet turuna tüm kadınları davet eden Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Manisa Organizatörü Özlem Şahin, İzmir’de başlayan bisikletin turunun bugün dünyanın dört bir yanında yapılıyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İzmir’den Miami’ye etkinliklere binlerce kadın katılıyor
2013 yılında ilk kez İzmir’de bir grup kadın tarafından düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun her yıl yeni şehirlerin katılımı ile büyüyerek uluslararası bir bisikletli kadın hareketine dönüştüğünü dile getiren Şahin, “Gönüllü kadınların bireysel inisiyatifiyle organize edilen bisiklet turu yıllar içinde İtalya’dan Almanya’ya Kanada’dan İran’a birçok ülkede binlerce kadının bisiklete binmeyi öğrenmesine ve bisiklet kullanımını günlük hayatlarına dâhil etmelerine vesile oldu. 2022 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Bisiklet Özel Ödülü alan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu organize eden ve etkinliğe katılan kadınların ortak dilekleri: Kadınların toplumda görünür olması ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme haklarının korunması, iklim ve enerji krizine karşı basit ve ekonomik bir çözüm olan bisikletli ulaşımın güvenli bir altyapıya sahip olması, özellikle büyük şehirlerimizde pazar günleri, şehir merkezlerinin motorlu araç trafiğine kapatılarak ‘otomobilsiz pazar’ ilan edilmesi olarak sıralayabiliriz” ifadelerini kullandı.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu başlatan Sema Gürise şunları söyledi:
“2013’te İzmir’de bisikletlerimizle yaklaşık 200 kadın yola çıkarken, 2022’de bu turun global hale geleceğini ve binlerce kadının ortak dileklerle bisikletleriyle yollarda olacağını hiç düşünmemiştik. Şimdi biz binlerce kadın; pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz, çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz.”
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu yurtdışında Fancy Women Bike Ride ismiyle yapılıyor ve koordinasyondan sorumlu Pınar Pinzuti ise şunları söyledi: “Dünya’da onlarca şehirde Türkiye ile eş zamanlı olarak yapılan bisiklet sürüşü özellikle göçmen Türk kadınlarının özverili çalışmaları ile gerçekleşiyor ve ülkemizden dünyaya yayılan bu çok değerli kadın hareketi bugüne kadar yüzlerce kadının bisiklete binmeye başlamasına vesile olduğu için belediyeler tarafından destekleniyor.”

KADINLARIN ÖNDERLİĞİNDE DÜZENLENEN SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU 17 EYLÜL PAZAR GÜNÜ TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA YAKLAŞIK 180 ŞEHİRDE EŞ ZAMANLI OLARAK GERÇEKLEŞECEK. (İHA/MANİSA-İHA) Kadınların öncülüğünde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 17 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaklaşık 180 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Manisa’da da gerçekleştirilecek olan bisiklet turuna tüm kadınları davet eden Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Manisa Organizatörü Özlem Şahin, İzmir’de başlayan bisikletin turunun bugün dünyanın dört bir yanında yapılıyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.