Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Manisa Dostlar Meclisi’nin bu haftaki konusu oldu. MASYA Tesisleri’nde büyüyoruz “Şehrimizi Konuşuyoruz” programında, Manisa’nın mevcut durumu, kentte yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi danışmanları Gökhan Turhan ve Ahmet Tınazlı, Manisa Dostlar Meclisi Başkanı Cihan Canuyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Başkan Besim Dutlulu, buluşmanın temel amacının merak konusu olduğunu ve ele almak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Manisa’da değiştirilemezler Masaya Yatırıldı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kentin genel yapısını yansıtan bir toplulukla bir arada olduğunu ifade etti. Dutlulu, “Hemen hemen her iş kolundan, her sosyal kesimden ve her mahalleden insanın burada bulunması beni özellikle mutlu ediyor. Bu tür buluşmaların son derece faydalı olduğuna inanıyorum. Daha önce ilçe belediye başkanlığı görevini yürüttüğüm dönemde vatandaşlara da sorsanız, bugün Manisa’da yaşayan vatandaşlarımıza da sorsanız, benim en önemli özelliklerimden birinin halkın içinde olmak ve vatandaşın sesini dinlemek olduğunu söyleyeceklerdir. Bugün katıldığım bir internet programında da benzer bir konuya değindim. Programın sunucusu, Büyükşehir Belediyesinin 10. katından görünen manzaranın güzelliğinden söz etti. Gerçekten de şehrin iki tarafını gören, bir yanında askeriye, diğer yanında Spil Dağı manzarasının bulunduğu bu noktadan bakıldığında insanı etkileyen bir görüntü ortaya çıkıyor. Ancak bu manzara, şehrin gerçeklerini her zaman yansıtmıyor. Bir tarafa baktığınızda Şehzadeler ilçesindeki çarpık kentleşmeyle, diğer tarafa baktığınızda ise farklı bölgelerdeki kentleşme sorunlarıyla karşılaşıyorsunuz. İki bölgenin arasında kalan alan, adeta yapay bir nefes alma alanı oluşturuyor. Yukarıdan bakıldığında Manisa muhteşem görünebilir ancak şehrin içine girdiğinizde sorunlarla yüzleşiyorsunuz. Bu nedenle vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmayı çok önemsiyorum. Sosyal medya sayesinde hemşehrilerimizle anında diyalog kurabiliyoruz. Sokakta, mahallede ve günlük yaşamın içinde vatandaşlarımızla bir araya gelerek onların düşüncelerini dinliyoruz. Ben sahada olmayı seven bir belediye başkanıyım. Bugün de sizlerin dile getireceği fikirler, bizim göremediğimiz ya da gözden kaçırdığımız konuları fark etmemizi sağlayacak. Bu nedenle katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bütün Olarak Sunmamız Gerekiyor”
Başkan Besim Dutlulu, Manisa’ya daha fazla turist çekmek için tanıtım çalışmalarının adım adım ilerlemesi gerektiğini belirterek, “Turist bir anda gelmez. Bunun için önce şehrinizi tanıtmanız, insanlarda merak uyandırmanız lazım. Sadece bir tarihi eseri göstermekle turizm yapamazsınız. Gastronomiyi, eğlenceyi, tarihi ve kültürel değerleri bir bütün olarak sunmanız gerekiyor” dedi.

“İnsanlar Şehrimize Gelmeye Başladı”
Manisa’nın gastronomi alanında önemli değerlere sahip olduğunu söyleyen Dutlulu, “Manisa kebabı, odun köftesi ve farklı yöresel lezzetlerimiz var. İnsanlar bu tatları denemek için şehrimize dönmeye başladı. Tarihi camilerimiz, hanlarımız ve diğer kültürel değerlerimiz de çok özel. Toplantıda, olayların akşam saatlerinde neler olabileceği konusunda bir gelişme görüldü.Turistlerin yalnızca tarihi yerleri gezmesini değil, kentte vakit geçirmesini ve eğlenmesini sağlamamız gerekiyor” dedi.

Goran Bregovic Konseri Tanıtıma Katkı Sağladı
Manisa’nın tanıtımında kültürel etkinliklerde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Dutlulu, “Geçtiğimiz günlerde tuttuğumuz Goran Bregovic konserini yalnızca bir konser değerlendirme yapmak gerekiyor. Bu etkinlik Manisa’nın katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdik. Konser, tek bir hesap üzerinden 8,5 milyon kişiye ulaştı. İlk hepsi hedefimiz günübirlik turları artırmak. Sonraki hedefimiz Manisa’da konaklamasını sağlamak. Kula’nın tarihi evleri ve Jeoparkımız çok özel değerlerimiz arasında yer alıyor.
Manisa Dostlar Meclisi Başkanı Cihan Canuyar, Başkan Dutlulu’ya teşekkür ederek çiçek takdiminde bulunuldu.




