Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEB ve SOCAR’dan Örnek Proje “Dersimiz Girişimcilik”

SOCAR Türkiye tarafından, mesleki

SOCAR Türkiye tarafından, mesleki ve teknik ortaöğretimin niteliğini de artırmayı hedefleyen ve gençlerin hem inovatif düşünme becerilerini hem de girişimcilik ruhunu geliştirmesi amacıyla “İnovatif Düşünme ve Girişimcilik” projesi protokol imza töreni İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte’un katılımlarıyla gerçekleşti.

LeCOMPTE : “EĞİTİME HER ZAMAN DESTEK OLDUK”

SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte konusmasında Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı olduğunu belirterek yatırımlarının çoğunun İzmir’de yer aldığını vurgulayarak İzmir’in ve Aliağa’nın SOCAR için önemli olduğunu kaydetti. SOCAR olarak eğitime her zaman destek olduklarının altını çizen LeCompte, “Yepyeni eğitim programlarıyla karşınıza çıkıyoruz. “İnovatif Düşünme ve Girişimcilik” projesinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YAHŞİ : “ASIL MESELE KAZANDIĞI BİRİKİMİ HAYATA KATABİLMEK “

Törende konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi; Çağdaş medeniyet yolunda eğitimimizi kurgularken öğrencilerimizin girişimci bir vizyonla bilgi, beceri ve donanımlarını aktarabileceği ortamları ve bu ortamı onlara sunacak projeleri hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: ” Bu günden yarını görmeye çalışıp, yarının ihtiyaçlarını planlarken, öğrencilerimize 21. yüzyıl becerileri kazandıracak bu çalışmalardan son derece verimli neticeler alacağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz on yıl içerisinde dünya, teknolojik atılımlar anlamında üstel olarak mesafe kat etti.  Bu doğrultuda çocuklarımızı kodlarında olan özgüveni, onların ilgi ve istidatları doğrultusunda  yönlendirebilirsek bu ülkemiz için gerçek bir kazanım olacaktır. Bugün öğrencilerimiz ihtiyaç duydukları bilgiye her yerden kolayca ulaşabiliyor. Burada kalbe dokunur asıl mesele; evlatlarımızın okullarda kazandığı birikimi, bilgiyi işleme, analiz etme ve bunları hayata katabilme becerisine dönüştürebilmektir”  dedi.

ON OKUL 1600 ÖĞRENCİ

İki yıl sürmesi planlanan proje ile gençlerin sosyal beceri, inovatif düşünme, yenilikçi fikirler ortaya çıkarabilme ve sunabilme potansiyellerinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca bu kapsamda gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, eğitimler, yarışmalar ve iş kampları sonucunda ortaya çıkan projeler arasından seçim yapılacak. Sonrasında hayata geçirilecek hızlandırıcı çalışmalarla, seçilmiş projeler için kamu ve özel kurumların hibe programlarından destek bulunması ve bu projelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. İzmir’de iki ilçede Ayağa ve Bornova’da lise öğrencilerini kapsayan proje kapsamında iki yılda 10 okulda 1.600 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.