Menteşe’de Tohum ve Fide Şenliği

Menteşe’de Tohum ve Fide Şenliği
Yayınlama: 26.03.2018
A+
A-

Menteşe Belediyesi ve Yerel Tohum Derneği Muğla Şubesi tarafından yerel üreticilerin desteklenmesi ve yerli tohum kullanımının özendirilmesi amacıyla düzenlenen  ‘6. Yerel Tohum ve Fide Şenliği’ 7 Nisan Cumartesi günü saat 12.00’de Menteşe Pazaryeri’nde gerçekleşecek.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şenlikle yerel tohumlara sahip çıkıldığını ve üreticinin desteklendiğini söyledi.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ve söyleşiler, halk oyunları gösterileri gibi etkinliklerinde yer aldığı şenliğe çevre il ve ilçelerden çok yoğun katılım beklediklerini belirten Başkan Gümüş, “Tohum yaşam demektir, hayat demektir, ekmek, aş demektir. O nedenle bizim tohumlar için yapabileceğimiz en büyük icraat onları korumak, saklamak, paylaşmak, takas etmek, sağlıklı sular ve toprakla buluşturmaktır. Bu şenlikler ile yerel tohumlarımızı koruyor, takas edilmelerini sağlıyor ve üreticimize, çiftçilerimize destek oluyoruz. Bu yıl altıncısını gerçekleştireceğimiz şenliğimize çevre illerden ve ilçelerden çok sayıda üretici ve vatandaşın katılmasını bekliyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.