Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NİN 2024 YILI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 800 MİLYON TL

Merkezefendi Belediyesi 2023 Yılı

Merkezefendi Belediyesi 2023 Yılı Ekim Ayı olağan toplantısının 2.birleşimi, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 8 madde görüşüldü.

Görüşülen konular arasında 1.maddede Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17/07/2023 tarihli ve 436 sayılı kararıyla onaylanan Merkezefendi İlçesi, İlbade mahallesi sınırları içerisinde tapunun Bakırlı Mahallesi, M22A22B1A pafta, 3564 ada, 1,7 ve 8 nolu parseller ile ilgili hazırlatılan, 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanması talebine ilişkin hususun incelendiğine dair İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

2.maddede; Denizli ili, Merkezefendi İlçesi, Sırakapılar Mahallesi sınırları içerisinde, tapunun İncirlıpınar Mahallesi, M22A22B4D pafta, 442 ada 13 nolu parsel ile ilgili hazırlanan, 1/1.0000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanmasına ilişkin hususun incelendiğine dair İmar ve Bayındırlık komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

3.maddede; Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş’nin yazısında; Denizli ili, Merkezefendi İlçesi, Merkezefendi Mahallesi sınırları içerisinde, doğalgaz Dağıtım faaliyetleri kapsamında 1 adet Bölge Regülatör İstasyonu konulması talebine ilişkin hususun incelendiğine dair İmar ve Bayındırlık komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

4.maddede; Denizli İli, Merkezefendi İlçesi, Bozburun Mahallesi sınırları içerisinde, tapunun Kayaköy (Bozburun) Mahallesi, M22A17A4C-4D, M22A17D1A-1B paftalar, 525,526 ve 527 nolu imar adalarının bulunduğu alan ile ilgili hazırlanan 1/1.000 ölçekli uygulama imar planına kanuni askı süreci içerisinde yapılan 2(iki) adet itirazın süresi içinde incelenerek karar alınmasına ilişkin Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın yazılı önergesinin incelendigine dair İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

5.maddede; Belediyemiz Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü uhdesinde faaliyet gösteren Bütçe içi İşletmeye ait yönetmeliğe Genel Gerekçenin dahil edilmesine ilişkin hususun incelendiğine dair Plan ve Bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

6.maddede; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 17’nci ve 18’nci maddeleri gereğince Belediyemizin 2024 yılı Ücret Tarifesinin görüşülmesine ilişkin hususun incelendiğine dair Plan ve Bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

7.maddede; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 41’nci maddesi gereğince Belediyemizin 2024 yılı Performans Programının görüşülmesine ilişkin hususun incelendiğine dair Plan ve Bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

8.maddede; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 62’nci maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 27’nci maddesi gereğince Belediyemizin 2024 yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesine ilişkin hususun incelendiğine dair Plan ve Bütçe komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 1,2,3,4,5 ve 6.maddeleri komisyonlardan geldiği şekliyle meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. 7.madde ve 8.madde , 22 kabul 13 ret ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Ekim Ayı olağan meclis toplantısının 2.birleşiminde konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ” Depremle ilgili bilim merkezi inşaatımız devam ediyor. İnşallah o bitince Depremle ilgili çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Hizmet bınası yapmak istiyoruz fakat artan maliyetler dolayısıyla bu şu an zor durumda. Merkezefendili vatandaşlarımızın buraya gelmesi merkezi konum açısından büyük kolaylık. Vatandaşlarımız Belediyemize kolaylıkla gelebiliyor. Ama ilerleyen dönemlerde Hizmet Binası da açmak istiyoruz. Burada mi gerçekleştiremediğimiz hizmetlerin çoğu da ekonomik sebeplerden dolayıdır” diyerek cümlelerini bitirdi.

Doğan, alınan kararların ilçeye hayırlı olmasını dileyerek meclis üyelerine teşekkür etti.