Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merkezefendi’de Merkez Kütüphane’ye Coşkulu Açılış!

Merkezefendi Belediyesi tarafından inşaası tamamlanan Merkez Kütüphane, bu gün büyük bir organizasyon ile kapılarını açtı. Merkezefendililerin yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde Subaşıoğlu, ”Biz bu şehrin geleceğinde kitabın önemli bir yer kaplayacağına inanıyoruz” dedi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından inşaası

Büyük merakla beklenen Merkezefendi Belediyesi’nin en önemli vizyon projelerinden olan Merkez Kütüphane, açılışı gerçekleşti. Merkez kütüphanesi açılışına Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit ÖzkanAK Parti Denizli Milletvekili Şahin TinAK Parti Denizli Milletvekili Ahmet YıldızAK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizlispor Başkanı Ali Çetin, AK Parti Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki ve Merkezefendili vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşma gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Muhammet Subaşıoğlu, sözleri Sezai Karakoç’un ‘Ey Sevgili’ şiiri ile başladı. Subaşıoğlu,”Yaklaşık 120 bin kitap kapasiteli, 7 bin metrekare kapalı alanı bulunan, içerisinde yetişkin, çocuk kütüphanesi, engelli vatandaşlarımız için’Aşık Veysel’ kütüphanesini barındıran Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphanesi bugün kapılarını açıyor. İçerisinde Hayri Dev konferans salonu ve yanında Özay Gönlüm Açık Hava Tiyatrosu ile tam anlamı ile entegre bir proje olan Merkez Kütüphanemiz inşallah hizmete girmiş oluyor”dedi.

CÜZZİ BİR BEDELLE ARSA ALINDI

Merkez Kütüphanesi’nin Denizli’ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Subaşıoğlu,”Tüm Türkiye’de 14 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilen bu çok önemli kütüphanemizin yapılmasına bu arsayı cüzzi bir ücretle bize veren Bekir Şama Bey’e çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 3700 metrekarelik arsayı 1 milyon TL’lik cüzzi bir bedelle bize verdi.”ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLÜ PROJEYİ İKİ KADIN DENİZLİLİ MİMAR ÇİZDİ

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Muhammet Subaşıoğlu sözlerine şöyle devam etti,”Gördüğünüz gibi çok farklı bir proje… 2017 yılında İstanbul’‫da Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen ‘Şehre Atılan İmza Yarışması’nda altın kelebek ödülü alan bu projemizi Denizlili iki kadın mimarımız çizdi. Ezgi San ve Saliha Noyin’e 8 mart Dünya Kadınlar Günü’nün ertesi gününde çok teşekkür ediyorum. Bu orjinal projenin ortaya çıkmasında çok büyük emekleri var. Başkan yardımcımız Yusuf Görgüç Bey’in olağan üstü emeği var. Müteahhit firmamız Ulus İnşaat’a Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürü Hamdi Turşuculara çok teşekkür ediyorum”dedi.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET

Merkez Kütüphanesi’nin 7 gün 24 saat hizmet vereceğini söyleyen Subaşıoğlu,”Kütüphanemiz bugün kurdelasının kesilmesinin ardından asla kapanmayacak. Merkezefendimiz’deki 60 bin öğrencimize okullarından kütüphanemize ücretsiz servis imkanı sağlayacağız. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız’ın Millet Kıraathanelerine çok önem vermesinden dolayı kütüphanemizde çorba ikramı ve 24 saat çay ikramı yapılacak.”şeklinde konuştu.

”BİZ BU ŞEHRİN GELECEĞİNDE KİTABIN ÖNEMLİ BİR YER KAPLAYACAĞINA İNANIYORUZ”

28 günde 28 bin Denizlili’nin Merkez Kütüphanesi’ne kayıt yaptırdığını belirten Subaşıoğlu,”Biz bu şehre inanıyoruz. Biz bu şehrin çocuklarına inanıyoruz. Biz bu şehrin geleceğinde eğitimin önemine inanıyoruz. Biz bu şehrin geleceğinde kitabın çok büyük bir yer alacağına, biz bu şehirde kütühanenin önemine ve biz siz hemşehrilerimize inanıyoruz.”dedi.

”BU KÜTÜPHANEDE İDEOLOJİ OLMAYACAK”

‘Bu kütüphanede asla ideoloji yok’ diyen Subaşıoğlu,” Bu kütüphanede Nazım Hikmet, Necip Fazıl, Erol Güngör, Fuat Sezgin, Şerif Mardin, Hayri Dev, Özay Gönlüm, Aziz Sancar, Samiha Ayverdi var. Ama asla ideoloji yok. Çünkü kitabın ideolojisi olmaz, kütüphanenin ideolojisi olmaz. Bizler gençlerimizi çapraz okumalara davet ediyoruz. Bizim hem sağdan hem soldan okumalara, çapraz okumalara ihtiyacımız var. Onun için bu kütüphanemizde hiçbir zaman ideoloji olmayacak”ifadelerini kullandı.