Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mevcut nasıl daha faydalı hale getirebilir? İşin uzmanından makine mühendislerine eğitim

Makine Mühendisi Fatih Yaşa 12 arkadaşıyla birlikte mevcut enerjiden nasıl daha iyi faydalanabilecekleri ile ilgili işin uzmanında eğitim aldılar. Tekno Test Şirketinin kurucusu Bekir Erdem mevcut enerjinin nasıl daha iyi kullanılacağını ve bunu nasıl kullanıcının lehine çevrilebileceğini anlattı.

Makine Mühendisi Fatih Yaşa

İşin uzmanları aldıkları eğitimleri, enerjinin önemini Egeyön Haber mikrofonlarına anlattı. işte o özel röpotajımız..

Fatih Yaşa; “Bu eğitimi odada yapıyoruz ama bu özel bir etkinlik, bunu belirtmek isterim. Bize böyle bir olanak sağladığı için odaya da teşekkür ediyoruz. Enerji maliyetleri hepimizin canını yakıyor. Biliyorsunuz Ocak ayında elektriğe ve doğal gaza ciddi zamlar geldi. Biz 12 meslektaş arkadaş bir araya geldik, 4 yıldır bunla ilgili ülkemize, kentimize neler verebiliriz konusunu araştırdık ve enerji verimliliğinin sağlanmasının, hem ülkemize, hem de kentimize, sanayicimize doğru bir iş olacağını düşündük. Bu konuda 4 yıldır çalışma yapmaktaydık. Özellikle bu yıl enerji maliyetlerinin artmasıyla da beraber herkesin daha önem verdiği bir konu haline geldi. Bizde bu alanla ilgili en gelişmiş cihazları ülkemize sunan Tekno Test firmasından Bekir Beyle birlikteyiz. Kendisi Testo cihazlarını sunuyor. En doğru cihazların alınması konusunda kendisi bize yardımcı oldu. Bizde bu cihazları getirdik, kendisi bize bir eğitim veriyor. Gerek sanayide, gerek konutlarda bir takım ölçümler yapıyoruz. Şuanda burada bu eğitimi 10 arkadaşımız alıyor. Hepsi de uzman, makine mühendisi, elektrik mühendisi.

Bekir Erdem; “Ben Tekno Test Şirketinin kurucusuyum. Aynı zamanda Testo Bölge Bayisi olarak hizmet veriyoruz. Artık enerji sadece sanayinin değil, herkesin girdi maliyetleri yüksek bir konuma geldi. Fatih Beyler gibi bu işin önderliğini yapan firmaların belirli periyotlarla gerek sanayi, gerekse güncel şartların altını çizerek, evsel kullanımda dahil, mevcut enerjiyi en verimli şekilde nasıl kullanırız, bu kullandığımız enerjinin karşılını gerçekten alabiliyor muyuz, yoksa bir takım iyileştirmelerle mevcut enerjimizi daha iyi şartlarda kendi lehimize çevirebilir miyiz, yada maliyetlerimizi? Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Tabi bunun için de ölçmek şart. Ölçmeden bilemeyiz” dedi. Bekir Erden kullanılan cihazlardan ve bu cihazlarla nasıl ölçüm yapıldığını katılımcılara anlattı.