Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Yıldız, TBMM Genel Kurulu’nda Dışişleri bütçesi üzerine konuştu!

AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Dışişleri Bakanlığı bütçesi ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili

Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi görüşmeleri hakkında konuşan Milletvekili Yıldız, ‘Her ne kadar döviz cinsinden mütevazi gibi görünse de meslektaşlarımın dirayetleri, liyakatli, özverili bir biçimde ulusal çıkarlarımızın gözletilmesinde, devletimizin temsilinde, vatandaşlarımızı ve soydaşlarımızın hak ve çıkarlarının korunmasında optimal şekilde kullanılacağına inanıyorum. Zaten gerek parlamenter diploması meselesiyle, gerek vatandaşlarımızdan gelen talep ile nedeniyle, gerek merkezdeki çalışanları ile gerek ziyaret ettiğimiz ülkelerde temsilciliklerdeki görevlilerimizle meslektaşlarımın başarılı ve dirayetli bir çalışma yaptığını görüyoruz’ ifadelerini kullandı.

2021 yılını kısaca değerlendirdi

Milletvekili Yıldız, ‘Geçen seneki bütçe görüşmelerinde daha çok Karabağ Zaferi ile ilgili konuşmuuştuk. Aradan geçen sürede bir gelişme oldu ama benim çok değer evrdiğim belki başlarının değinmeyeceğini düşündüğün bir kaç konu var. New York’ta Türk evi binasının açılması çok isabetli ve yararlı olmuştur. Karabağ Zaferi konusunda da işgallerden toprakların kurtarılması bakımında verilen destek, ülkemizin yaptığı katkı ve verdiği destk takdire şayan ve önemli buluyorum. Parlamenter diplomasilerde de gittiğimiz ülkelerde de baş döndürücü gelişmeler yaşandığını görüyoruz. Çok kutupluluğun getirdiği gruplaştırmalar, hesaplaşmalar, kısa süreli çıkar ilişkileri olduğuna şahit oluyoruz. Ülkemizin çıkarlarının neler olduğunu ve bunu korumak konusunda çalışmalarımızı sürüyor.’ ifadelerini kullandı.

Büyükelçi krizine de değindi

Büyükelçi krizi hakkında da fikirlerini ifade eden Yıldız, ‘Daha önce büyükelçilik yapmış birisi olarak hem bizim partimizde hem de diğer partilerde bu görevi yapmış olan isimler var. Büyükelçiler görev yaptıkları ülkelerde bu türe davranışlar sergilemez. Bu konuda ülkemizin aldığı tavrı doğru buluyorum.’ diye konuştu.