Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mimar vekil adayları, Türkiye üzerine düşüncelerini meslektaşlarına anlattı

Mimarlar Odası Denizli Şubesi seçimler öncesi önemli bir organizasyona imza attı. Denizli’de CHP, İYİ Parti ve MHP’den milletvekili aday adayı olan Arif Balkanay, İbrahim Şenel ve Mehmet Emir Tuğrul, Türkiye üzerine düşüncelerini, neden vekil adayı olduklarını anlattılar ve soruları yanıtladı.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Cüneyt Zeytinci Konferans Salonu’nda ‘Aday Adaylarımız Yanıtlıyor’ programı düzenlendi. 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde; Cumhuriyetimizin yeni yüzyılı ve ülkemizin imarında “Denizli Milletvekili Aday Adayı” olan mimarlar aday adayları kendilerini tanıtma fırsatı buldu. Toplantıya CHP milletvekili aday adayı Mimar Arif Balkanay, İYİ Parti milletvekili aday adayı Mimar İbrahim Şenel, DEVA Partisi milletvekili aday adayı Mehmet Emir Tuğrul meslektaşları ile bulundu. Programa MHP milletvekili aday adayı Ebru Leman Kalkan mazereti nedeniyle katılamadı.

Etkinlik öncesinde Egeyön TV’ye açıklamalarda bulunan Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Kabel; “Mimarlar arkadaşlarımızın seçilebilir sıralarda olması için ‘lobi faaliyeti’ yürütüyoruz ama bunu halkın önünde yapıyoruz. Depremden sonra bir şey gördük. Yolların, köprülerin, kamu arazilerinin, kıyıların, orman, tarım arazilerinin kullanım planlaması TBMM’den geçiyor. Aynı zamanda bütün kurumların birlikte çalışması gerektiği ortaya çıktı. Tüm bunların TBMM’den başlaması şarttır. Bu dönemde ülkemiz yeniden imar edilecek. Cumhuriyet’in kurucu değerlerinden uzaklaşmadan yeni bir yüz ile hazırlanmamız gerekiyor. Mimar arkadaşlarımız afet, göç, barınma, sağlık sorunlarında mimarlık mesleğinin kendilerine verdiği etik değerlerle, liyakat temelli çalışmalar yapacaklarına inanıyoruz. Bilim insanı, teknik insan kimliği ile planlama çalışmasının başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Hangi siyasi partiden olduğu fark etmez, şubemize kayıtlı bizi Ankara’da temsil edecek arkadaşlarımızın seçilebilir sıralarda olmasını diliyoruz.”dedi.

Etkinliğe katılan isimlerden Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise; “Mimarlar Odası çok önemli bir meslek örgütü. Böyle bir toplantı yaptıkları için Mimarlar Odası Denizli Şubesi’ni tebrik ediyorum. Farklı siyasi görüşteki mimarların bir arada olması önemlidir. 6 Şubat depreminden sonra gördük ki; bilim, irfan, fen bu ülkeyi yönetmelidir. O mecliste çokça mühendis, mimar, geoteknikçi, sağlıkçı olmalıdır.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen etkinlikte CHP milletvekili aday adayı Mimar Arif Balkanay, İYİ Parti milletvekili aday adayı Mimar İbrahim Şenel, DEVA Partisi milletvekili aday adayı Mehmet Emir Tuğrul kendilerini, hedeflerini anlattı ve soruları yanıtladı.