Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan tandem (ikili) atlayış yapan bir paraşüt, kalkıştan kısa bir süre sonra kontrolden çıkarak sarp kayalıklara çakıldı. Feci kazada tecrübeli paraşüt pilotu Ali Kıdıl ile Çin uyruklu turist Xiangrui Meng yaşamını yitirdi.

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan tandem

Olay, sabah saatlerinde Babadağ’ın yaklaşık 1900 metre yükseklikteki pistinden gerçekleşen kalkışın ardından meydana geldi. İrtifa kaybederek hızla kayalık alana düşen paraşütü fark eden diğer pilotlar durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi.

10 Saatlik Zorlu Arama Kurtarma Operasyonu

Kazanın meydana geldiği alanın son derece dik ve ulaşımı güç bir noktada bulunması sebebiyle kurtarma ekipleri zor anlar yaşadı. Helikopter desteğinin de sağlandığı operasyon, çetin arazi şartları nedeniyle yaklaşık 10 saat sürdü.

Ekiplerin yoğun çabası sonucunda pilot Ali Kıdıl ve Çinli turist Xiangrui Meng’in cansız bedenlerine ulaşıldı. Cenazeler, sarp araziden güçlükle çıkarılarak otopsi ve adli işlemler için hastane morguna götürüldü.

Öte yandan Çinli turist ve pilotun yakınları ve arkadaşlarının da hastane önünde üzüntülü şekilde beklediği görüldü.
Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Geniş Çaplı İnceleme Başlatıldı

Fethiye ve yamaç paraşütü camiasında büyük üzüntüye yol açan kazanın ardından adli ve idari tahkikat başlatıldı. Paraşütün düşüş sebebi ve teknik bir arıza olup olmadığı yapılacak ayrıntılı incelemelerin ardından netlik kazanacak.