Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ege Yön Haber
SPONSORLU İÇERİK
01 02
Ege Yön Haber

Büyükşehir’den Datça’ya dev ulaşım hamlesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça ilçesinde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla başlattığı 300 milyon TL’lik yol yatırımı kapsamında toplam 53 bin metre uzunluğundaki yol ağını yenilemeye devam ediyor. Çalışmalarla ilçede ulaşımın daha güvenli, konforlu ve sürdürülebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça ilçesinde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla başlattığı

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde hayata geçirdiği ulaşım yatırımlarıyla Datça’nın mevcut ihtiyaçlarını karşılarken, geleceğe dönük kalıcı çözümler üretmeyi amaçlıyor. Yatırım programı kapsamında 53 bin metrelik yol ağında 7 bin metre yağmursuyu altyapısı, zemin iyileştirme, sıcak asfalt kaplama ve kaldırım düzenlemeleri eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Datça Çevre Yolu’nda altyapıdan asfalta kapsamlı çalışma

Çalışmaların ilk etabında Datça Çevre Yolu’nda yağmursuyu altyapısı imalatına başlandı. Bu hatta 7 bin metre boyunca yağmursuyu altyapısı, zemin iyileştirme, sıcak asfalt kaplama ve kaldırım düzenlemeleri gerçekleştirilecek.

İlçe genelinde etap etap yenileme

Büyükşehir Belediyesi, Datça’nın farklı noktalarında da yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Datça Merkez’de 15 bin metrelik muhtelif yollarda sıcak asfalt çalışmaları yapılırken, Kazım Yılmaz Caddesi’nde 4 bin 500 metre sıcak asfalt imalatı tamamlanıyor.
Müzreki Sokak’ta (543. Sokak) 500 metrelik yağmursuyu altyapısı, zemin iyileştirme ve asfalt çalışmaları yürütülürken; Reşadiye–Mesudiye yol ayrımında 8 bin metre, Mesudiye–Palamutbükü yolunda 14 bin metre, Yaka–Yazıköy Yolu’nda ise 5 bin metre zemin iyileştirme ve sathi kaplama çalışması planlanıyor.

Çalışmalarda önemli ilerleme sağlandı

Devam eden çalışmalar kapsamında planlanan 7 bin metrelik yağmursuyu imalatının 1.500 metresi tamamlandı. Toplam 53 bin metrelik yol çalışmasının 5 bin metresi ise sıcak asfaltla kaplanarak vatandaşların kullanımına açıldı.Ahmet Aras'tan taş ocağı tepkisi: “Vatan hainlerinin taş ocağı ruhsatlarını  iptal edin”

Başkan Aras: “Datça için kalıcı çözümler üretiyoruz”

Ahmet Aras, Datça’daki yol yatırımlarının bütüncül bir planlama anlayışıyla hayata geçirildiğini belirterek, “Datça ilçemizin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını dikkate alarak yol yatırımlarımızı geçici çözümler yerine kalıcı ve sürdürülebilir bir anlayışla gerçekleştiriyoruz. Amacımız ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirerek vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak” dedi.

Muğla genelindeki yol yatırımlarına da değinen Aras, “2025 yılında 2 milyar 86 milyon TL’lik yatırımla 180 bin metre yeni yol yapımı ve 440 bin metre yol bakım-onarım çalışmasını tamamladık. 2026 yılında ise 4 milyar 150 milyon TL’lik bütçeyle 521 bin metrenin üzerinde yol çalışmasını hayata geçirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklamı Geç
Denizli Balık Hali Açılışı