Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mühendis Gözüyle’de Bu hafta ‘Kent Belleği’ Konuşuldu

Bu haberin fotoğrafı yok

Pamukkale Tv ekranlarında her hafta farklı konu ve konukları ile seyircilerle buluşan Mühendis Gözüyle programının bu haftaki konusu ‘Kent Belleği’ oldu. Bu konuyu tartışmak üzer Fatih Yaşa’nın konuğu Denizli’nin önemli mimarlarından İbrahim Şenel oldu.

Denizlili ve Denizli’de mimarlık yapan İbrahim Şenel, Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nde iki dönem genel sekreterlik ve iki dönem de şube başkanlığı görevini yürüten Şenel, şuanda da Denizlili Sanayici ve İş Adamaları Derneği’nde görev alıyor. Şenel Mühendis Gözüyle Programı’nda Fatih Yaşa’nın gündeme getirdiği ‘Kent Belleği’ konusu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mühendis Gözüyle programında Fathi Yaşa ilk olarak son dönemde Denizli gündeminde oldukça fazla yer eden Özel İdare İş Hanı’nın yıkılması tartışmalarını kent belleği konusu adı altında İbrahim Şenel’e iletti.

”İnsanın aklına ilk gelen yıkılsın oluyor AMA…”

Şenel Özel İdare İş Hanı hakkındaki düşünceleni aktardıdı. Şenel;Özel İdare İş Hanı’na ilk bakışta hiç bir unsuru düşünmeden baktığımızda o yapı göze hitap etmiyor ve insanları rahatsız ediyor. O bölgede büyük bir kütle oluşturan bu yapı için insanın ilk aklına gelen yıkılsın oluyor. Tabi Özel İdare İş Hanı için zaman içerisinde şunu öğrendik. Kentin içerisinde bir kamu yapısı varsa buna yıkılsın demeden önce şu soruları sormalıyız. Yerine ne yapılacak? yıkıldıktan sonraki süreci hesaplayarak işlem yapmalıyız.”dedi.

”Yeşil alan çok gerçekçi değil”

Şenel sözlerine;”Baktığımızda bu yapı Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne de ciddi bir kira geliri sağlıyor. Ben Özel İdare İş Hanı’nın mevcut şartlarda korunması gerektiğine inanmıyorum. Ama orada yıkalım yeşil alan yapalım fikrinin de gerçekçi olduğuna inanmıyorum. Kent merkezlerinde kent ekonomisi denen bir gerçek var. Bizim o bölgede yapacağımız bir yeşil alanın çok yararlı olacağını düşünmüyorum. Çünkü o bölgenin yapısı buna izin vermez.”’dedi.

Mühendis Gözüyle Progragramında bu hafta Fatih Yaşa’nın konuğu olan İbrahim Şenel’in ‘Kent Belleği’ konusu hakkındaki görüşlerinin tamamını videodan izleyebilirsiniz.

Programın tamamını buradan izleyebilirsiniz;