Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhtar Adayı Veli Kasap, Sasalı Halkıyla İftar Yemeğinde Buluştu

Çiğli Belediye Başkan Adayı

Çiğli Belediye Başkan Adayı Onur Emrah ve Sasalı halkı, iftar davetine katılarak Muhtar adayı Veli Kasap’ı desteklediler. Veli Kasap, konuşmasına kişisel geçmişinden bahsederek başladı. Denizli Acıpayam doğumlu, iki çocuk babası ve iki torun sahibi olan Kasap, 1993 yılında tekel yaprak işletme müdürlüğüne girdiğini ve işçi temsilciliği ile hayatına başladığını ifade etti. 2004 yılında siyasetle tanıştığını ve 2004 yerel seçimlerinde Sasalı’nın Belediye Başkanı seçildiğini belirtti.

“Veli Kasap 1960 doğumlu Denizli Acıpayam doğumlu iki çocuk babası iki tane de torunum var. Hayat hikayem şöyle başladı. 1993 yılında tekel yaprak işletme müdürlüğüne girdim. Orada hayatıma işçi temsilciliği ile başladım ve 2004 yılına kadar tekelde iş yeri temsilcisi olarak görev yaptım. 2004 yılında kader beni siyasetle buluşturdu ve 2024 yerel seçimlerinde sizin güzel oylarınızla Sasalı’nın Belediye başkanı oldum. “5 yıl boyunca hiç kimseyi makamımdan geri çevirmedim ve kim geldiyse onunla bire bir ilgilendim. 5 yıl boyunca her zaman her yerde Sasalı halkının yanında oldum.” dedi.

“Sasalı’da imar planının onaylanması dolayısıyla inşaat çalışmaları hızla devam etmekte. Ancak, Sasalı’da ciddi bir sorun var sayın Onur Emrah Başkanım. Plandan önce uygulama görmüş 150-200 metre parseller oluşmuş ama 2017’de onaylanan planda şunu söylüyor: 500 metre, 750 metre, 1000 metre parsel şartı getirilmiş ama şimdi burada 150-200 metre olan alanlar inşaat yapamıyor. Bu sorunu Onur Emrah Başkanımın çözeceğinden şüphem yok.”

2004-2009 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Kasap, 2009-2014 yılları arasında ise İzmir Büyükşehir Meclis Üyeliği yaptığını dile getirdi. Geçmişi anımsayarak, 5 yıl boyunca hiç kimseyi makamından geri çevirmediğini ve her zaman Sasalı halkının yanında olduğunu vurguladı. İmar planı konusuna da değinen Kasap, 2007’den sonra Sasalı’ya imar planı geldiğini ve inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Ancak, Sasalı’da yaşanan imar planı sorunlarına da dikkat çekerek, bu konuda Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah’dan çözüm beklediğini ifade etti.

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah ise konuşmasına, Veli Kasap’ı ağırladığı için teşekkür ederek başladı. Kasap’ı, 15 yıl boyunca kentlerini yönetmiş biri olarak tanımlayarak, Sasalı’nın sembol ismi olarak nitelendirdi. Emrah, Kasap’a başarılar dileyerek, Sasalı halkına verdiği hizmetler için teşekkür etti. İmar planı ve elektrik kesintisi gibi konulara da değinen Emrah, bu sorunlara çözüm bulacaklarını söyledi. Belediyeciliğin kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu belirten Emrah, seçimlerde herkese başarılar diledi.

“Yaklaşık 15 yıl kentimizi yönetmiş aziz koca ile buluştuğumuzda Sasalı diyince demek Veli Kasap demek dedi. Yükü ağır hedefi fazla Veli Kasap için bu yolda başarılar diliyoruz.” dedi. “Belediyecilik benim mesleğim. Belediyecilik, doktor değilim, işletmeci değilim, kuyumcu hiç değilim. Benim mesleğim belediyecilik.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Program katılımcıların İzmir’in dağlarında çiçekler açar şarkısının söylenmesiyle son buldu ve birlik ve beraberlik mesajları verildi.