Muhtar TV’nin 11.bölümüne Cengiz Topel Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Dirgen konuk oldu!

Egeyön Haber’de Muhtar tv yeni bölümleri ile devam ediyor. Muhtar TV’nin bu 11.bölüm konuğu Cengiz Toper Mahalle muhtarı Hasan Hüseyin Dirgen oldu.

Muhtar TV’nin 11.bölümüne Cengiz Topel Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Dirgen konuk oldu!
Yayınlama: 04.03.2021
A+
A-

EgeYön TV olarak Muhtar TV programının 11. bölümüyle sizlerleyiz. Konuğumuz Cengiz Topel Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Dirgen’di. Konak ilçesinde bulunan Cengiz Topel Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Bey’le muhtarlık serüveni, pandemi, deprem, yaptıkları ve yapmak istedikleri projeler ve mahallesi üzerine konuştuk.

Hasan Hüseyin Dirgen kimdir?

25 sene önce şuan muhtarlık yaptığı mahalleye taşındı. Muhtarlıkta ilk dönemi.

Eskiden aza olarak başladığı muhtarlık serüveninden sonra muhtarlığa aday olup seçilmiştir.

Cengiz Topel Nasıl bir mahalledir?

Mahallemiz kozmopolit bir yapıya sahiptir. Ağırlıklı olarak, Konya, afyon, Erzurum, göçmen ve romanlardan oluşuyor.

Kozmopolit olmasına rağmen mahalleliler birbirine bağlıdır.

Mahallenizde deprem ve pandemi süreci nasıl seyrediyor?

Pandemide iki vatandaşımız hayatlarını kaybettiler. Onun haricinde bir ara 81 vakaya kadar çıkılan dönemler oldu fakat şuan 2 vakaya kadar düştük.

Mahallece maske, mesafe ve temizliğe dikkat ediyoruz. Özellikle ben bu konuda çok hassas davranıyorum. Beni gören mahalleliler maskelerini hemen takıyorlar.

Depremde ağır hasar kaydı oluşmadı fakat çarpık kentleşme mahallemizin en büyük sorunu. İnşallah kentsel dönüşümle birlikte bu sorun ortadan kalkacak.

Yaptığınız ve Yapmak istediğiniz projeler?

Çevre düzenleme ve altyapıdaki bazı sorunları hallettik. Onun dışında ihtiyacı olan vatandaşlarımıza erzak yardımında bulunuyoruz. Gönlümden geçen proje doğalgazın mahallemize de gelmesi fakat kentsel dönüşüm sürecinden dolayı şuan bu projeyi hayata geçiremiyoruz. İnşallah 2022 başında kentsel dönüşümle birlikte doğalgaza da kavuşacağız.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.