Muhtar TV’nin 12.bölümüne Aksoy Mahallesi Muhtarı İsmail Alp Soydam konuk oldu!

EGEYÖN TV olarak MUHTAR TV programının 12. Bölümüyle sizlerleyiz. Konuğumuz Aksoy Mahallesi Muhtarı İsmail Alp Soydam’dı. Karşıyaka ilçesinde bulunan Aksoy Mahallesi Muhtarı İsmail Bey’le muhtarlık serüveni, pandemi, deprem, yaptıkları ve yapmak istedikleri projeler üzerine konuştuk.

Muhtar TV’nin 12.bölümüne Aksoy Mahallesi Muhtarı İsmail Alp Soydam konuk oldu!

İsmail Alp Soydam Kimdir?

40 yaşındayım ve doğma büyüme Aksoy Mahallesinde oturuyorum. Aksoy mahalle muhtarlığına vekaleten atandım. 20 ay kadar vekaleten muhtarlık yaptım daha sonra seçimlere girdik ve kazandık.
İnsan doğduğu büyüdüğü yere hizmet ederken kendini mutlu hissediyor.

Aksoy Mahallesi’ni Kısaca Anlatır Mısınız?

Karşıyaka’nın en güzel mahallesiyiz. 12 bin nüfusumuz var, bunların 10 bini seçmen. 31 tane sokaktan oluşuyoruz ve Karşıyaka’nın en eski mahallelerinden birisiyiz. Mahalle sakinlerimiz yaş ortalaması yüksek, eğitimli ve açık görüşlü insanlar. Oldukça sessiz ve sakin bir mahalleyiz.

Eski Bir Mahalle’nin Kendine Has Özellikleri Var Mı?

Pazar günleri bütün Aksoy mahallesini Fazıl Bey Caddesi’nde görebilirsiniz. İnsanlar sabah çıkar, gevreğini, peynirini alır ve herkesin çok özel bir Pazar sabahı kahvaltısı vardır. Yazlıkçı insanlarımız fazla ve yazları mahallemiz boşalır fakat kışları park yeri bulamazsınız.

Projeleriniz Neler?

Bizim Orman Bölge Müdürlüğü gibi uygun alanlarımız var. Burada emekli insanlarımıza yönelik düşüncelerimiz var. Bir mini konser bir çay faslı gibi şeyler düşünüyorduk tabi her şey yarıda kaldı.

Depreme hazırlıklı mısınız?

Mahallemizde aşağı yukarı 730 tane bina var ve bunların yüzde 85’i eski. İzmir’de yaşanan deprem sonucu insanlarımızda bir panik havası oluştu. Binalarını yenilemek isteyen çok kişi var fakat müteahhitler zemin bozukluğundan dolayı 350, 400 bin lira istiyorlar. Bu paraları verecek insan sayısı fazla yok. Bizim sahildeki Cemal Gürsel Caddesi’ne 8 kat imar verilmiş. Orası 8 katsa arkaları 10 kat olmalı, dünyanın bütün yerlerinde bu böyledir fakat arka taraflara 5 kat imar izni verildi. Bu yüzden vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bizim isteğimiz en azından arka taraflara 6 kat imar izni verilmesi. Böyle olursa vatandaş müteahhite gittiği zaman iki tane daireyle beraber gidiyor ve 350, 400 bin tl istenen paralar vatandaşın ödeyebileceği şekilde yarı yarıya düşüyor.

Muhtar TV’nin 12.bölümünü Egeyön TV youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Yayınlama: 15.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.