Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtar TV’nin 14.bölüm konuğu Atatürk Mahallesi muhtarı Pakize Namdar oldu

Egeyön Haber olarak Muhtar TV programımızın 14. bölümüyle sizlerleyiz. Bölüm konuğumuz Bornova ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi muhtarı Sayın Pakize Namdar oldu.

Egeyön Haber olarak Muhtar

PAKİZE NAMDAR KİMDİR?

43 yıl önce Atatürk Mahallesinin kurulduğu yıllarda buraya taşındım. 4 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Muhtar olmaya şöyle karar verdim; Ben, okul aile birliklerinde çok çalıştım. Orada çok tanındım. İnsanlara yardımcı olmak için çok çaba sarf ediyordum. Orada dikkat çektiğim için arkadaşlarımın tavsiyesiyle bunu daha geniş çapta yapmaya başladım. Okuldaki çocuklar ailelerine Pakize Teyze muhtar olacak diye baskı kurmuş. Bu beni çok mutlu etti. Çocuklarla iletişimim çok iyidi.

MAHALLENİZDEKİ SOSYAL TESİSLER VE OKULLARIN DURUMU NEDİR?

Okullarımız yeterli. 5-6 tane ilkokulumuz, 3 tane ortaokulumuz ve 1 tane lisemiz var. Huzur evimiz ve rehabilitasyon merkezimiz var. Kadınlar ve çocuklara yönelik kurslarımız var.

BİR KADIN OLARAK İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HAKKINDA FİKRİNİZ NEDİR?

Mahallemde şiddet gören kadınlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sosyal güvenceleri yok. Biz gelen yardımları bu tür insanlarımıza yönlendirmeye gayret ediyoruz.

İstanbul Sözleşmesi kesinlikle olmalı. Bu kadar çok insan ölürken böyle bir şey nasıl yapılır anlamıyorum. Kadınlarla birlikte nereye gidiliyorsa ben de hazırım.

MAHALLE OLARAK DEPREME HAZIRLIKLI MISINIZ?

Hazır değiliz. Toplanma alanlarımız var ama insanlar bilinçlenmeli, grup olarak çalışma yapılmalı. Deprem anında insanlar görevlendirilmeli herkes görevinin başında olmalı.