Muhtar TV’nin 16.bölüm konuğu Altıntop Mahallesi Muhtarı Tülay Sücüllü oldu!

Egeyön TV Youtube kanalında yayınlanan Muhtar TV’nin 16.bölümüne Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü konuk oldu.

Muhtar TV’nin 16.bölüm konuğu Altıntop Mahallesi Muhtarı Tülay Sücüllü oldu!

Egeyön Haber’in muhtarların ve mahallerinin nabzını tuttuğu programı Muhtar TV’nin 16.bölümü yayınlandı. Muhtar TV’nin bu haftaki konuğu Denizli’nin Merkezefendi ilçesine bağlı Altıntop Mahallesi’nin muhtarı Tülay Sücüllü oldu. Sücüllü hem muhtarlık yaptığı mahallesini, hem de mahallede gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

ALTINTOP MAHALLESİ NASIL BİR YAPIYA SAHİP?

Altıntop esnafların ağırlıklı olduğu bir mahalle. Mahalle insanımız çok fedakâr, öz verili ve paylaşımcı, mahallemizin kültür seviyesi yüksek ve hepimiz bir aileyiz. Ben muhtar olarak anne babaların kızı, kimilerinin ablası, kimilerinin kardeşiyim. Gece gündüz beraber ve bir aradayız. Hepsi ile aramızda bir gönül bağı var. Mahalle sakinlerinin desteği ile iş yaparken hiç zorlanmıyorum. Bu nedenle mahallelime çok teşekkür ederim.

RAMAZAN AYI İÇİN NE GİBİ ÇALIŞMALARINIZ VAR? MAHALLENİZDE RAMAZAN RUHU YAŞIYOR MU?

Ramazan dolayısıyla elimiz bollaştı. Şeniz Başkanımız “İyilik Hareketi” projesi ile sağ olsun çok destek oluyor. Bol bereketli günler geçiriyoruz. Merkezefendi Belediyesi’nin hazırladığı ramazan kolilerini ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bu hizmeti yıl içinde de yapıyoruz zaten.

Ramazan ruhu bizim mahallemizde her zaman vardı. Burada yerli köklü aileler vardır. Bizim jenerasyon evlatların jenerasyonu ve maddi manevi geçmişten gelen geleneklerimizi sürdürmek için çalışıyoruz.

 MAHALLENİZDEKİ KADIN KOOPERATİFİNİN ÇALIŞMALARINI ANLATIR MISINIZ?

Kadın kooperatifimiz geçen yıl kuruldu. Onlar bize güç veriyor biz onlara güç veriyoruz. Kadınlar orada tam gün çalışıyorlar neredeyse, şu anda Ramazan yardımları var. Tüm çalışanların belgeleri var ve hijyen kurallarına uygun çalışıyorlar. Kooperatifleşme her zaman iyidir. Her zaman kooperatifleşmenin yanındayım. Çünkü seni ve elini güçlendirir, ortak payda da buluşursun ve havuzun vardır. Orada emeğinin karşılığını alır eşit ücrete eşit iş yaparsın. Bu yüzden kooperatifçilik her zaman iyidir.

MUHTAR TV’NİN 16.BÖLÜMÜNÜN TAMAMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ:

Yayınlama: 19.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.