Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhtar TV’nin 8.bölüm konuğu Piri Reis Mahalle Muhtarı Mine Araplar oldu

Muhtar Tv, Ege’de muhtarların nabzını tutmaya devam ediyor. Muhtar Tv’nin sekizinci bölümü Egeyön TV Youtube kanalında yayınlandı. Sekizinci bölümün konuğu ise İzmir’in Konak ilçesine bağlı Piri Reis Mahallesi Muhtarı Mine Araplar oldu.

Muhtar Tv, Ege’de muhtarların

Egeyön TV’de her hafta İzmir’in bir mahalle muhtarına konuk olmaya devam ediyor. Bu haftaki bölümün konuğu ise Piri Reis Mahallesi muhtarı Mine Araplar oldu. Kendisini tanıtan Muhtar Araplar, nasıl muhtar olmaya karar verdiğini, yaptığı çalışmaları, mahalleliler ile olan bağını ve yapmak istediklerini anlattı.

AYNI MAHALLEDE ÖNCE BABASI SONRA KENDİSİ MUHTARLIK YAPIYOR

Egeyön Tv’yi misafir eden Piri Reis Mahalle Muhtarı Mine Araplar, 1964 Tekirdağ Malkara doğumluyum. 45 senedir de bu mahalleyiz. Bu benim 2.dönemim muhtar olarak. Benden önce de babam Ali Araplar 21 sene muhtarlık yaptı bu mahallede. O gün bugündür Araplar olarak, soy ismimiz Araplar, böyle bir görevi yürütmenin mutluluğu içerisindeyiz’ dedi.

Muhtarlık görevin yaptıklarını aktaran Muhtar Araplar, ‘Zaten geçen seneden itibaren Dünya’da kötü bir döneme denk geldik. Pandemi sürecine yani. Bizler filyasyon ekiplerinin son halkasıyız aslında. Bizler de mahallemizdeki sakinlerimizin kontrollerini yapmakla mükellefiz. Bu konudaki yardımları yapmaya çalışıyoruz. Mahalle sakinlerimizin ihtiyacı olanlar konusunda köprü olmaya çalışıyoruz kurumlar arasında.’ dedi.

GÖREV YAPTIĞI MAHALLESİNİ TANITTI

Görev yaptığı mahallesini de Egeyön Tv’nin Muhtar Tv ekibine tanıtan Muhtar Mine Araplar, ‘Mahallemiz küçük bir maahlle aslında. 5 bin 500 nüfusa sahibiz. Küçük olsa da bu bölgede en çok parka sahip mahalleyiz aslında. Parkımızla birlikte şirin düzayak bir mahalleyiz aslında. Hastanemiz var ilkokulumuz var. Murat Reis mahallesinden ayrılarak 76 yılında ayrı bir mahalle olmuşuz. Bir tane anaokulumuz var. Kültür derneği ve etütlerimiz var. Asayiş konusunda sorun yaşadığımız bir mahalle değil. Göç alan mahalleyiz. Ufak çaplı sorunlarımızı oluyor ama iyiler çok iyi bunu tolare edebiliyoruz’ dedi.

Muhtar Tv’nin 8.bölümün tamamını Egeyön Tv youtube kanalından izleyebilirsiniz: